Оценката на Бойко Борисов е едно признание за реалната работа,

...
Оценката на Бойко Борисов е едно признание за реалната работа,
Коментари Харесай

Цветанов доволен от високата оценка, която получил от Борисов

Оценката на Бойко Борисов е едно самопризнание за действителната работа, която съм приключил през миналия се интервал. Сега ще бъда доста по-всеотдаен с новата сила, която стартирахме „ Републиканци за България “. Това съобщи в изявление за БГНЕС водачът на новия политически план Цветан Цветанов.

Така той разяснява думите на премиера и ръководител на ГЕРБ, който съобщи, че Цветанов може да взема колкото си желае гласове.

„ Борисов в никакъв случай не е бил толкоз директно зает в партийните каузи. Може би в този момент се сблъсква с действителността. Партийното строителство и работата с партийните организации е да можеш да чуеш всички проблеми и другите гледни точки. Най-важното е, че би трябвало да дадеш вярното решение, което да сплоти хората във всяка една от структурите, които има в страната.

Това, което съм правил през всичките тези години, е да строя екип и да се приготвяме за провокациите, които са идвали при всеки един от изборите, които са провеждани “, сподели Цветанов.

Той счита, че в сегашната политическа рецесия и борба „ единственият вероятен вид за по-честни избори и бистрота на този развой е със длъжностен кабинет “.

Цветанов, който добре познава философията на ГЕРБ, акцентира, че за партията в никакъв случай не е било на дневен ред по кое време ще се отиде на предварителен или постоянен избор, тъй като „ постоянно сме имали опция да имаме естествената връзка и дарба да се оправим с всяко едно предизвикателство “.

Той напомни, че през 2013 година и 2017 година се организираха предварителни парламентарни избори. „ През 2017 година никой не смяташе, че би трябвало да има предварителен избор. Ние пожелахме това да се случи.

Служебният кабинет на президента Румен Радев тогава не беше никаква опасност или терзание както за ГЕРБ, по този начин и за останалите политически обединения. Изборите бяха приети от всички за почтени и бяха извършени по допустимо най-демократичния метод “, сподели водачът на „ Републиканци за България “.

Днес виждаме терзанията на ГЕРБ да отидат на предварителен избор, те излагат несъстоятелни тези. Единствените терзания са тези на демократичната общественост и на жителите, живеещи и у нас, и в чужбина, за честността на вота.

Протестиращите желаят правдивост, бистрота и завършек на едноличното ръководство, което имаме през днешния ден.

„ Това е може би най-голямата неточност, която самият Борисов позволи по време на третия си мандат. Последната една година всички се консолидираха към това да поддържат, без да дават мнението си за всяко едно еднолично решение, което се пуска и постоянно има цялостно единодушие.

Това е обезличаването на всички тези, които можеха да бъдат някакъв вероятен вид за прагматична, рационална полемика. В нея постоянно се ражда истината. Когато няма полемика, а има единствено монолог “, счита Цветанов.

Той уточни, че „ Републиканци за България “ ще бъде главният конкурент в смесените райони на Движение за права и свободи и ГЕРБ, тъй като те като цяло са дружно в последните месни избори и това, което демонстрираха като държание и отношение към гласоподавателите.

„ Винаги съм залагал като главен народен приоритет да има независимост на право на избор. Хората би трябвало да имат опция да гласоподават по съвест.

Винаги съм подкрепял да има други възможности в смесените райони, тъй като това значи повече осведоменост на обществото. Подкрепата, която получих от смесените райони е доста мотивираща, с цел да се захвана още веднъж с политика и да създадем плана „ Републиканци за България “, съобщи Цветанов.

Лидерът на новосъздадената партия акцентира, че ГЕРБ работи действително в поддръжка на Движение за права и свободи на доста места. Според него това, което се случва в тези региони е доста притеснително.

„ Мога да заявя, че и все още ГЕРБ няма нито една извоювана община в Кърджалийска област. В община Сатовча ГЕРБ не издигна претендент, имаше претендент единствено на Движение за права и свободи. Това беше в услуга на тази идея, която консолидира тези две партии.

Това, което се случи в Разградско, в община Исперих, ГЕРБ поддържаха претендента на Движение за права и свободи, а не самостоятелния, който беше опция на Движение за права и свободи. През 2015 година при сходна политическа настройка на балотажа, ГЕРБ поддържа самостоятелния претендент и имаше своя представителност в локалната власт “, сподели Цветанов.

Според него Движение за права и свободи изигра доста ловко своите карти, тъй като по този метод имаше опцията да избира, кого да поддържа, само че постоянно отивайки към задоволяването на политическия интерес на една партия.

По отношение на плана „ Турски поток “ Цветан Цветанов означи, че е трябвало да бъде премислен по-добре преди неговото пускане. Той напомни, че тази тръба, за която българската страна е теглила заем, ще обслужва единствено съветските ползи, тъй като по нея ще тече газ за трети страни.

Това, че 90% от нейния потенциал е запазен от руснаците също е нарушаване на европейските правила.

Българският интерес е нарушен и по причина, че няма български компании, които да вземат участие в строителството. Не е въображаемо и за газификацията на районите, през които минава тръбопроводът. Един от тях е Видинският.

„ Всеки приказва за Северозапада. Трябва да има опция за стопанска система, вложения и по-евтини енергийни носители “, сподели Цветанов.

Той обърна внимание и на обстоятелството, че построяването на унгарската права още не е почнало и ще приключи някъде към 2024-2025 година Това значи, че ние няма да можем да вземем концесионните такси в началния стадий от реализацията на този план.

Цветанов е безапелационен, че трябваше да се фокусираме повече и да имаме по-ясна позиция по интерконекторната връзка Гърция-България. „ Само преди 4 месеца Борисов съобщи, че до есента на тази година интерконекторната връзка ще бъде построена и ще бъде пусната. Сега четем мнението на специалисти, че това няма да стане до края на тази календарна година. Надали ще може да се осъществя и през другата.

А за „ Турски поток “ поехме ангажимент и го реализирахме в границите на по-малко от две години. Това са разликите в действителната диверсификация. Това са разликите в отклоняването на геополитическата позиция и тактика, която би трябвало да има страната ни “, съобщи водачът на „ Републиканци за България “.

Цветанов акцентира, че във външнополитически проект неговата политическа мощ поддържа концепцията за Триморието и застава за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, тъй като това основава опция за сигурност, бизнес и разцвет на нашия район.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР