Оценката, която прави ЦРТА е, че гражданите са обърнати към

...
Оценката, която прави ЦРТА е, че гражданите са обърнати към
Коментари Харесай

Сърбите са обърнати към Русия със сърцата си и към Запада с портмонетата си

Оценката, която прави ЦРТА е, че " жителите са обърнати към Русия със сърцата си и към Запада с портмонетата си ".

На въпрос какво би било идеалното решение за Косово, 38 % от жителите нямат отговор. Същият % дават отговор, че не знаят какъв би могъл да бъде действителният излаз от договарянията сред Белград и Прищина.

Една трета от жителите - 34 на 100 считат, че би било идеално Косово да остане в състава на Сърбия с някаква степен на автономност, само че всеки пети е на мнение, че най-хубавото решение е да бъде приета независимостта на Косово. Осем % са за делба на територията, а пет % - за приемане на френско-германското предложение.

Косово - като част от Сърбия, е действителен вид за 14 % от жителите.

Що се отнася до стратегическата тенденция на Сърбия, 44 % считат, че страната би трябвало да се обърне повече на Запад, а 43 % са за по-силни връзки с Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

Политиката на " седене на няколко стола " е най-приемлива за жителите, единствено 18 % считат, че Сърбия би трябвало да избере изцяло една или друга страна.

Русия се възприема като най-важния сътрудник във връзка с политиката и сигурността, а Европейски Съюз - като най-важния стопански сътрудник.

За участие на Сърбия в Европейски Съюз биха дали своят вот 44, а срещу - 42 % от жителите.

Проучването на ЦРТА е осъществено по телефона върху представителна извадка от 1011 пълнолетни жители на Сърбия в интервала от 25 февруари до 3 март 2023 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР