„Оценката към настоящия момент е, че мерките, които правителството предложи,

...
„Оценката към настоящия момент е, че мерките, които правителството предложи,
Коментари Харесай

Бизнесът: Мерките, които правителството предложи, са недостатъчни

„ Оценката към сегашния миг е, че ограниченията, които държавното управление предложи, са незадоволителни от позиция на мащаб, размер и размер. Ужасно закъснели и незадоволително добре таргетирани.

Недостатъчни са, тъй като като % от Брутният вътрешен продукт те са доста по-малко, в сравнение с други страни предложиха. Анонсираха се ограничения за към 5 млрд, от които разплатен е 1 милиарда Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия шефът на АИКБ Добрин Иванов.

Той добави, че Германия е оповестила 750 милиарда евро пакет от ограничения за подкрепяне на бизнеса и жителите, което съставлява 22% от Брутният вътрешен продукт. Във Франция процентът е към 17.

„ Ако се съпоставяме с Румъния и Гърция - там той е сред 5 и 10% от Брутният вътрешен продукт. Това е общият размер на пакета ограничения, който е за подкрепяне на бизнеса и жителите. В България бяха оповестени 5%, само че е разплатен 1%”, уточни Иванов.

Относно закъснението Иванов изясни, че девет месеца след оповестяване на изключителното състояние са достигнали единствено към милиард лв. и то главно по мярката 60/40 и за финансиране на микро и дребните предприятия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР