Оценка среден 2,80 поставят на столичната кметица Йорданка Фандъкова участвалите

...
Оценка среден 2,80 поставят на столичната кметица Йорданка Фандъкова участвалите
Коментари Харесай

Анкета: Фандъкова е с три на релси заради ремонтите, въздуха и паркирането

Оценка междинен 2,80 слагат на столичната кметица Йорданка Фандъкова участвалите в широкомащабната анкета на неправителствената организация " Спаси София ", с която в границите на поредност от въпроси се слага де факто оценка за трите минали години от последния ѝ мандат като градоначалник на София.
В анкетата са се присъединили над 7000 души, като над 60% са мъжете, 86% от всички взели участие са с висше обучение, 76% от всички взели участие са работещи (други 14% са самонаети), а 49% от всички взели участие са на възраст сред 31 и 45 години.
На фона на кавги като този с ремонта на " Граф Игнатиев ", не е изненадващо, че най-негативна оценка Фандъкова обира за качеството на ремонтите – 76% от участвалите в анкетата ѝ пишат слаб 2. На второ място е екологията и чистотата – 72% смятат, че работата ѝ в тази сфера е цялостен неуспех, а главният проблем си остава битовото отопление. Инсинераторът, който Столичната община желае да построи до Централна гара, е избран като главен проблем за екологията от 16% от интервюираните, а 12% упрекват кмета Фандъкова, че не поставя задоволително грижи за сметосъбиране и миене на улици. Третият максимален неуреден проблем е паркирането – 65% от гласувалите слагат най-ниската допустима оценка на Фандъкова в тази сфера. Тук главните аспекти на казуса са три – 32% от далите отговор смятат, че в София има прекомерно доста коли, 30% - че няма паркинги в кварталите, и 30% - че няма етажни гаражи в центъра.
Като цяло минимум негативи кметицата обира за градския превоз – единствено 35% от гласовете в този бранш са за слаб 2. Това е и секторът с най-вече отлични оценки – 4% от гласувалите.
Иначе като максимален триумф на Фандъкова всеобщо се показва строителството на третата метролиния, само че и тук резултатът не е толкоз впечатляващ – единствено 31% от интервюираните го споделят. За съпоставяне 53% споделят, че столичната кметица няма никакви триумфи през настоящия си мандат. А във връзка с строителството на детски градини и учебни заведения картината е още по-мрачна – едвам 2% го виждат като триумф.
Проблемите
В самата анкета бяха заложени съответни въпроси във връзка с проблемите, с които се сблъскват столичани и гостите на София. По отношение на кварталните проблеми номер 1 е положението на тротоарите – съвсем 4500 души са дали този отговор, като това като цяло е считано за най-големия проблем на пешеходната инфраструктура в София. Следват паркирането и улиците, а презастрояването е проблем номер 5.
Що се отнася до превоза, проблем номер едно на градския превоз е неналичието на директни линии, следван с малко от дългото очакване. А при колите всеобщо е недоволството от паркирането на платното, организацията на придвижването и положението на кварталните улици. Паркирането е проблем и във връзка с обществените пространства – интервюираните смятат, че паркираните коли пречат в най-голяма степен за положителното оползотворяване на такива пространства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР