Оценка: 4 от 5 Още от същото: Манк Силует на

...
Оценка: 4 от 5 Още от същото: Манк Силует на
Коментари Харесай

Кино: "Улицата на кошмарите"

Оценка: 4 от 5 Още от същото: " Манк "
Силует на мъж в миг на висш грях, тяло полита в дупка на пода, съчка кибрит и къщата на хълма е в пламъци. Родният дом на мъжа. С изгорено минало и корозивна виновност, с упоритости за великолепие и блян по нормалност и обич, Стан Карлайл (Брадли Купър) минава през скиталческа Америка на пътуващите карнавали с атракции (годините 1939 - 1941), по-късно през висшето общество. Nightmare Alley е по екраните по едно и също време с българския превод на книгата на Уилям Линдзи Грешам (изд. " Сиела " ). Първият филм на Дел Торо без свръхестествени намеси, човешката природа е чудовището тук.

След " Формата на водата " (13 номинации и 4 оскара, в това число основния и за режисура) " Фокс " му дават свободата да направи нещо по сърце. Дел Торо избира класическия " черен " разказ на Грешам, в който рецензията на времето е разкрила претекстове и дълбочини по Достоевски. Филмиран тогава (1947) от Уилям Гулдинг с Тайрън Пауър в ролята на манипулирания манипулатор Стан.

Купър цялостни ролята с сексапил на прелъстител и проблясваща свирепост в погледа. Тръгва от дъното в пътуващ лунапарк с виенско колело и десетина павилиона с фокуси и ужаси. Модел на живота като странстващ карнавал. Води го Уилям Дефо като конферансие на атракциона " човека-звяр ", с диаболичната усмивка от " Диво сърце ". Стан присвоява занаята на ясновидец и читател на мисли от фамилията на застаряваща хубавица и пияч (Тони Колет и Дейвид Стратеърн). След нощен танц върху въртележка с кончета печели сърцето на наивната " електрическа хубавица " (Руни Мара) на шоуто.
Реклама
После двамата покоряват огромния град със собствен свръхестествен номер, само че психиатърка с платинена красота (Кейт Бланшет, съдбовна по най-високите догми на жанра) застава сред тях. Идва време за заплащане на старите вини. Филмът е подарък за вярващите в чистите жанрове, възкресени с днешни средства и гений. Приказка като оживяла картина на Едуард Хопър за повярвалия в лъжата си измамник, за невъзможността да избягаш от звяра в себе си.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР