Оценка: 3½ от 5 Още от същото: Моето приключение в

...
Коментари Харесай

Кино: "Земя"

Оценка: 3½ от 5 Още от същото: " Моето премеждие в дивото "
Land (в кината) е камерен вид на " Земя на номади ". Сама жена с тъгата си изпитва здравината на връзката си с живота надалеч в пустошта. Актрисата Робин Райт по едно и също време е пред и зад камерата, до момента имаше режисирани няколко епизода от финалния сезон на House of Cards.

Тя е в кожата на Иди, изгубила неотдавна брачен партньор и наследник. Подробности по какъв начин това е станало идват едвам на финала. Филмът е спестовен на думи и богат на положения. Недоизказаното е жанр, отговорите фенът дописва самичък. На Иди е мъчно да бъде с хора, " тъй като те желаят да съм по-добра ". Викът й при психотерапевта е " за какво не преставам да съм още тук ". Нишката, която я държи за живота, е обещанието пред сестра й да не се наранява.

Иди захвърля мобилния си телефон в коша, купува изоставена къща горе в планината без ток и вода. Изпраща колата, с която е пристигнала назад, с цел да няма връщане. Остава при инстинктите за първично оцеляване и спомените за красивите моменти на благополучие в предишното, които се явяват като поетични визиони.

Но май се е надценила (а може би това е била задачата й). Зимата я пречупва, мечка атакува провизиите, глигани изравят посадените картофи. Чакат я апетит и измръзване. Полумъртва я намират локален ловджия с тъжни очи (Демиан Бичир) и сестра му с индианско име, която владее отварите за възкръсване. За Иди стартира бавното завръщане към хората, а филмът намира сърцето си.

Ловецът крие своя тъга в предишното, философията му е да даваш, не да вземаш. Защо ми помагаш, пита тя, тъй като беше на пътя ми, дава отговор той. Мост на емпатия и безкористна благосклонност се открива страхливо сред двамата. Отношенията им са красиви в мълчанието си, колкото и близките пейзажи. Никакви вести от света, е изискването на нейното другарство. Така той ще стаи детайлностите към своята тъга. Неговият образец обаче ще върне Иди към живота. С една ария на Брус Спрингстийн и едно посегателство към телефона за нея стартира нов ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР