Оценка: 3 от 5 Още от същото: Джурасик парк Jurassic

...
Оценка: 3 от 5 Още от същото: Джурасик парк Jurassic
Коментари Харесай

Кино: "Джурасик свят: Господство" с Лора Дърн, Сам Нийл и Джеф Голдблум

Оценка: 3 от 5 Още от същото: " Джурасик парк "
Jurassic World Dominion е чисто лятно забавление, без задълбаване в характерите и смисъла. Режисьорът Кевин Тревъроу е почитател на оригнала на Спилбърг (1993) от дете, събирал е гумените фигурки на " заврите ". Преди от " Юнивърсъл " да му поверят началото на новата трилогия Jurassic World (2015), той имаше една дребна самостоятелна комедия с пътешестване във времето (Safety Not Guaranteed, 2012), очаровала арт средите. Междинният Fallen Kingdom (2018) направи различен режисьор, с уклон към хоръра. Опасността от намесата на науката в естествените закони на природата по истинския създател Майкъл Крайтън бе забравена. Тревъроу връща финала в коловоза на Спилбърг. Вярваме за последно, признаците на привършване са очевидни.

Бившите чиновници в " Джурасик свят " Кевин Прат и Брайс Далас Хауърд са влюбена двойка с къща в гората. Той е умирител на динозаври, с протегната длан им въздейства телепатично. Тя е известна с това какъв брой добре бяга от тях, в един от филмите на високи токчета. Двамата отглеждат като щерка (Изабела Сермон) генетично клонирано момиче, скъпо за неприятните във кино лентата. Те отвличат освен момичето, само че и неговото другарче в игрите, бебе рапторче, също клонирано. Прат дава обещание на майката раптор да върне и двете невредими. Помага им тъмнокожа пилотка (ДеУанда Уайз) на всичко, което лети, непукистка като Хан Соло.

В линията на " сериозната " просвета се връщат Лора Дърн и Сам Нийл, с жива остарялата любовна искра. Голдблум е циничният коментатор на ставащото. Те би трябвало да се оправят с следващия милиардер, взел се за бог и вманиачен академик, клонирал великански скакалци, заплашващи със международен апетит. Следват шеметни преследвания по въздух, под вода и земя, с щракащи от близко челюсти, чистите почитатели ще са удовлетворени. Лошите са изядени, положителните минават на косъм с окото на хищника в непосредствен проект. С поклон към Спилбърг и грандиозната хубост на съжителството с античните колоси (перфектен CGI), чуват се и етичните въпроси на Крайтън.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР