Оцеляването на Украйна е изложено на риск, тъй като Съединените

...
Оцеляването на Украйна е изложено на риск, тъй като Съединените
Коментари Харесай

Военният министър на САЩ: Заплашено е самото съществуване на Украйна

Оцеляването на Украйна е изложено на риск, защото Съединените щати забавят новите пакети с военна помощ за страната на фона на сполучливите съветски военни старания. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, съобщи " Фокус ".

Остин означи, че за Украйна казусът с дефицита на оръжие и муниции е въпрос на оцеляване, а за Съединени американски щати от своя страна въпрос на сигурност и чест.

" Те не могат да губят ден, както и ние не можем да губим ден. Ето за какво си потеглям отсам през днешния ден, решен да осигуря потока от американска военна помощ и муниции “, съобщи Остин на конференция във военната база Рамщайн в Германия след постоянната среща на групата, координираща доставките на оръжия за Украйна, която се организира там.

Ръководителят на американското министерство на защитата добави, че съветският президент Владимир Путин следи процеса на помощ, както и останалият свят.

Преди това немският министър на защитата Борис Писториус разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на към 500 милиона евро.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР