Горски пожари в Хавай: Спешните сирени не успяха да се задействат преди пламъците, тъй като се очаква броят на жертвите от 55 да нарасне

...
Оцелелите казаха, че не са чули нито една от 400-те
Коментари Харесай

Оцелелите казаха, че не са чули нито една от 400-те сирени из целия остров, забелязали са пожарите едва когато са видели пламъци или чух експлозии.

Прочетете повече: Както се случи - Горски пожари завладяха града без предупреждение, тъй като броят на загиналите расте

Броят на загиналите, който сега възлиза на 55, се очаква да нарасне. Около 1000 души също са обявени за изчезнали.

Изображение: Изглед от въздуха на горски пожар в Кихей, Мауи

Говорителят на Хавайската агенция за управление на извънредни ситуации Адам Вайнтрауб каза, че организацията разчита на сигнали от мобилен телефон, телевизия и радио.

Но тези методи на комуникация може да са възпрепятствани от прекъсвания.

Горски пожари в Хавай: Драматични снимки преди и след показват въздействието на опустошителния Мауи пламък

Изображение: Карта, показваща местоположението на Мауи

Горските пожари на Мауи са най-смъртоносното природно бедствие на Хаваите от шест десетилетия и най-смъртоносният горски пожар в САЩ след Camp Fire през 2018 г. в Калифорния, който уби най-малко 85 души и унищожи град Парадайз.

Подхранвани от сухи условия и силни ветрове, повече от 1000 сгради са били изравнени.

Пожари в Хавай: Какво знаем досега?

„Ние сме чакайки FEMA да помогне с това търсене (вътре в сгради), тъй като те са оборудвани да се справят с опасните условия на сградите, които са били изгорени“, каза кметът на Мауи Ричард Т. Бисен младши пред американската партньорска мрежа на Sky News NBC News.

Трупни кучета от Калифорния и Вашингтон помагат при възстановяването сред овъглените сгради.

Попитан дали системата за предупреждение на острова е работила достатъчно, кметът каза, че това е „невъзможна ситуация“.Изображение: Lahaina след горски пожари Изображение: Развалини от пожари Снимка: AP

„Всичко се случи толкова бързо. Не мога да коментирам дали сирените са свирили или не, но знам, че пожарите възникнаха толкова бързо и се разпространиха толкова бързо“, каза той.

Жителите на Лахайна получиха разрешение да се приберат у дома днес след по-ранната евакуация, но губернаторът на Хаваите Джош Грийн каза: „Те ще видят разрушения, каквито не са виждали никога през живота си“.

Други хора стават все по-притеснени за изчезналите близки.

< p>Кимбърли Буен от Палмдейл, Калифорния, каза, че не може да се свърже с баща си, Морис „Сянката“ Буен, 79-годишен пенсиониран спортен риболов, който не може да вижда или ходи добре.

Изображение: An изглед от въздуха на горски пожар в Кихей, Мауи

Баща й има двама приятели, които го карат до аптеката и му помагат да чете пощата, каза тя, но нито един от тях не може да се върне в Лахайна, където живее баща й.

< p>„Той няма изход“, каза г-жа Буен.

Прочетете повече:
„Скочете във водата по време на ураган или изгорете“ – местните казват, че е чудо, че са оцелели < br />Драматични кадри преди и след показват въздействието на опустошителния пожар в Мауи

„Проверявах всички списъци, всички социални медии и следях всички хора в приютите. Вече се обадих на Червения кръст. И просто не знам какво друго да направя."

Причината за пожарите остава неизвестна.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР