Отсега нататък потребителите ще могат да се откажат от своите

...
Отсега нататък потребителите ще могат да се откажат от своите
Коментари Харесай

Вече без пароли: Google въвежда ключ за достъп, за да влезете в акаунта си

Отсега нататък потребителите ще могат да се откажат от своите пароли и кодове за удостоверение в две стъпки и да основат криптографски ключ.

Според обява в блога на Гугъл, ключовете ще работят във всички съществени платформи и браузъри, позволявайки ви да влизате с вашия пръстов отпечатък, различаване на разположение или ПИН код на устройството.

Това ще усили сигурността, защото достъпът до ключа ще бъде единствено на устройството на потребителя. В същото време ще можете да влизате в сметките си от непознат телефон или компютър - има алтернатива " потребление на ключ за достъп от друго устройство ", която основава еднократен ключ.

Ако добавите ключ за достъп до акаунт в Гугъл, платформата ще го изиска, когато влезете или когато открие евентуално подозрителна активност.

„ Ключовете защищават от фишинг и всевъзможни неточности, на които са податливи паролите, като наново потребление или откриване при нарушаване на данните. Това е по-силна отбрана от множеството способи за 2SV инспекция в две...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР