Отсега нататък най-важната задача на Китайската комунистическа партия е да

...
Отсега нататък най-важната задача на Китайската комунистическа партия е да
Коментари Харесай

Модернизацията с китайска специфика предлага нов избор за останалите страни по света

„ Отсега нататък най-важната задача на Китайската комунистическа партия е да сплоти китайския народ в създаване на мощна и съвременна социалистическа страна и реализиране на великото възобновление на китайската нация “, уточни Си Дзинпин в отчета си пред провеждащия се в Пекин 20-и конгрес на ККП.

Условието това да се случи е продължение на модернизацията, което на собствен ред слага въпроса – какво съставлява и какви са главните характерности и условия на модернизацията с китайска специфичност?

Отговаряйки на този въпрос Си Дзинпин акцентира, че това е рационализация от социалистически вид, ръководена от ККП. Тя носи освен общите характерности на модернизацията на всички страни, само че също по този начин регистрира националните особености, като голямото население. Целта на модернизацията с китайска  специфика е повишение благосъстоянието на всички хора в страната, редом развиване на материалната и духовна просвета, хармонично общуване сред човек и природата и развиване в мирни условия.

За няколко десетилетия Китай приключи процеса на индустриализация, лишил на развитите страни повече от век, съумя да поддържа висок стопански напредък и обществена непоклатимост в продължение на доста години. Практиката и опитът от китайската рационализация е значим принос и нов избор за модернизиране на други страни по света.

Не съществува обединен модел, нито универсални стандарти за рационализация. Днес в Китай се реализира в синхрон индустриализация, информатизация, урбанизация и рационализация на селското стопанство, развиват се дружно материалната, политическа, духовна, обществена и екологична култури. Модернизацията с китайска специфичност е от изгода както за страната, по този начин и за останалия свят.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР