Отсечката от Кресна до Сандански на магистрала Струма може да

...
Отсечката от Кресна до Сандански на магистрала Струма може да
Коментари Харесай

АМ „Струма” стига предсрочно от Кресна до Сандански

Отсечката от Кресна до Сандански на автомагистрала " Струма " може да стане подготвена предварително. 40 % от трасето е готово, а археолозите, които работят по него, дадоха обещание, че ще приключат най- късно в края на ноември.

Така вместо през май 2019 година, обектът може да е подготвен още в края на 2018 година Освен 24 км асфалтиран път, обектът включва два пътни възела и 25 огромни уреди.

С новата права дистанцията до Кулата ще бъде скъсено доста. Но остава проблематичният сектор през Кресненското дефиле. Еколози оповестиха извършените преди дни публични разисквания за противозаконни, тъй като не било взето под внимание мнението на локалните, които упорстват за автомагистрала отвън дефилето.

--> „ Съвсем съществено да ви кажа, че ние ще заведем правосъден иск против това необикновено нарушаване на закона”, заплаши един от тях, Димитър Велин.

От своя страна строителният министър разгласи за противозаконна подписката, инициирана от еколозите в поддръжка на този вид: „ Това което научихме от хора подписали се в подписката, че те са били карани да се подписват като присъствен лист, по тази причина че ще вземат участие, а не по отношение на разновидности и отбрани на дадени тези, екологични, стопански и т.н.”.

Окончателният вид за сектора през дефилето най-вероятно ще бъде прочут през октомври, след показване на разновидностите в Брюксел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР