Отсъствието на премиера в оставка Кирил Петков от петъчния блиц-контрол

...
Отсъствието на премиера в оставка Кирил Петков от петъчния блиц-контрол
Коментари Харесай

Кирил Петков не дойде в НС за изслушване по скандала с руските дипломати

Отсъствието на премиера в оставка Кирил Петков от петъчния блиц-контрол нажежи пристрастеностите в Народното събрание. От опозицията настояха да го изслушат за изгонването на 70-те съветски дипломати и чиновници.

Депутатите чакаха отговори за изгонването на съветските дипломати от премиера и външния министър. Но министър председателят по този начин и не пристигна в Народното събрание.

Списъци, които са дали ДАНС- в единия да има резидентура, в другия - правилото е аз познавам Пешо, ти познаваш Гошо и по тази причина си разузнавач. Учители, градинари, готвачи, водачи и най-тъпото е, че министър председателят е влезнал с репликата " тия ме смъкват от власт, това са руснаците, които ме смъкват от власт, дайте да пъдя съветски шпиони. " Значи, сътрудници от Има Такъв Народ, вие сте съветски шпиони, в случай че не знаете, сподели Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на " ИТН ".

Вицепремиерът Нинова предизвести - в случай че България скъса дипломатическите си връзки с Русия и спрат петролните доставки, ще попаднем в обстановка на невъзможност и изиска -първо от премиера:

Незабавно да уволни заместник-министъра на външните работи, който е подписал тази нота. Президентът неотложно да уволни ръководителят на ДАНС. Народното събрание да одобри решение министърът на външните работи да анулира тази нота. Второ - да се направи прецизен обзор за какъв брой от тези хора има доказателства, че са шпиони и да се връчи нота те да изоставен.

Движение за права и свободи утвърждават решението за изгонването на съветските дипломати, само че разкритикуваха премиера Петков.

Движение за права и свободи поддържа изгонването на дипломати, които се отпътуват с активност, застрашаваща националните ползи на Република България. Много изрично и ясно желая да се знае. Онова, което чухме нощес от службите по късните часове буди огромна паника дали се съблюдава националното законодателство, съобщи Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи.

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " се оповестиха за отбрана на националния интерес.

Чухме от " Възраждане " и Има Такъв Народ, че Кирил Петков бил рисков за България, евентуално базирайки се на указания от госпожа Захарова. Какво значи всичко това? Означава, че Кирил Петков е рисков за съветските шпиони и тяхната агентура в България. Това е. И въпросът е по тази причина ли държавното управление на Кирил Петков е в оставка? България в действителност се пробужда, България се освобождава и смяната продължава, сподели Андрей Гюров - ръководител на ПГ на " Продължаваме промяната ".

Ние не можем да отстъпим от това решение и това е въпрос ан народен интерес. Това решение трябв пъкъла бъде подкрепено и би трябвало да използваме от тук нататък него като обръщение към съветската федерация: в случай че от тук нататък желаят да развиват връзки с България, те са добре пристигнали, само че това би трябвало да става на извънредно равноправна основа, сподели Христо Иванов - ръководител на ПГ на " Демократична България ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преповтори позицията си, че до момента в който не свърши войната в Украйна всички дейности на държавното управление, свързани с агресора, ще бъдат подкрепяни. Макар и да са аматьорски, по думите му.

Посоката, дейностите за отдръпване на дипломатите, би трябвало да бъде продължена, никаква крачка обратно не би трябвало да дава държавното управление, има цялостната ни поддръжка, това би значело капитулация, отвод от суверенитет, а ние не би трябвало да го вършим, войната в Украйна би трябвало да спре.

От " Възраждане " внесоха в прокуратурата сигнал за осъществено съгласно тях от Кирил Петков закононарушение: корист със служебно състояние ". Внесоха и искане за незабавно привикване на КСНС.

Излязоха информации, че това решение в действителност еднолично и е устно от министър-председателя. Ние, несъмнено, желаеме от прокуратурата да ревизира това нещо, сподели Петър Петров - народен представител от ПГ на " Възраждане ".

От Българска социалистическа партия внесоха в деловодството на Народното събрание искане: да се прегледа и да се разпореди от Народното събрание на премиера неотложно да даде инструкции за краткотрайно прекъсване на действието на връчените ноти за оповестяване на личност нон грата на съветските дипломати. Председателят на Народното събрание уточни, че създалата се обстановка е от компетенциите на изпълнителната власт. Посочи, че по отношение на развоя на събитията Народното събрание може да се събере при нужда и изключително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР