Отсъствието на голмайстора на Италия Чиро Имобиле за финалния турнир

...
Отсъствието на голмайстора на Италия Чиро Имобиле за финалния турнир
Коментари Харесай

Звезда на Юве може да е решението пред Манчини

Отсъствието на голмайстора на Италия Чиро Имобиле за финалния шампионат на Лигата на нациите може да се окаже същинска мистерия за селекционера Роберто Манчини.

Мойс Кийн бе извикан на неговото място, само че различен нападател на Ювентус се чака да бъде титуляр за Италия в полуфиналния конфликт против Испания в сряда. Това е Федерико Киеза, който вкара гола за Италия при равенството с Испания 1:1 на полуфинала на Европейското състезание - дуел, който "адзурите " завоюваха след осъществяване на дузпи.

Използван обикновено като втори нападател, Киеза бе впечатляващ и като централен нападател за Ювентус при успеха с 1:0 над Челси в Шампионската лига.

"Това беше първият път, в който Федерико играе като централен нападател ", сподели треньорът му Масимилиано Алегри след мача.

"Дори не мога да си показва какъв брой добър може да стане в предни позиции, само че считам, че ще се трансформира в чист нападател ".

Неговото показване бе несъмнено като "убийствено " от някогашния нападател на Юве Алесандро Дел Пиеро. Таранът на Торино Андреа Белоти с 39 мача и 12 гола за Италия против името си беше естественият заместител на Имобиле, само че той е един от четиримата, които отпаднаха от състава на европейския първенец. Манчини има потребност от нещо по-свежо в офанзива.

Другите варианти са Кийн и Джакомо Распадори от Сасуоло. И двамата 21-годишни нападатели започнаха като титуляри в международната подготовка с Литва, като Кийн вкара 2 гола, а Распадори - един. "Всичко е в техните глави и крайници. Ако са отдадени и работят съществено, имат ужасно бъдеще ", сподели Манчини пред RAI.

Кийн се завърна в Ювентус от Евертън чартърен, като не съумя да се наложи в британската Висша лига, до момента в който Распадори има един гол досега в актива си през сезона. Киеза е изцяло подготвен, откакто стартира сезона с травма, и изигра решаваща роля, с цел да може Ювентус да преодолее кошмарния си старт. Сега тимът е в серия от 4 следващи победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР