Отсъствието на ГЕРБ, чийто заместник-председател на Народното събрание е свикал

...
Отсъствието на ГЕРБ, чийто заместник-председател на Народното събрание е свикал
Коментари Харесай

Бламирането на извънредното заседание е неуважение към Конституцията, смятат от ПП-ДБ

Отсъствието на ГЕРБ, чийто заместник-председател на Народното събрание е свикал изключителното съвещание на депутатите в неделя, демонстрира тяхното пренебрежение най-много към измененията в Конституцията, които плануват надзор на изпълнителната власт даже по време на ръководство на длъжностен кабинет.

Това оповестиха от ПП-ДБ, които бяха единствената парламентарна група, която се записва в цялостен състав и при двата опита да бъде даден старт на изключителното съвещание.

То беше свикано по тяхно искане, само че се провали откакто от два опита, макар че служебният министър председател пристигна в пленарната зала.

" В днешния ден ние видяхме едно голямо пренебрежение от страна на ГЕРБ към това, че могат да ни извикат всички в неделя, плануваното съвещание беше от техния ръководител. Второто пренебрежение беше към техния министър-председател, който стоеше самичък и чакаше да бъде изслушан. И третото пренебрежение е към деня на Христо Ботев, " сподели след неодобреното съвещание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Но най-голямото пренебрежение е към всички медицински сестри и млади лекари, които не престават да получават ниски заплати, " добави Петков.

Като първа точка в неделя беше включено гласоподаване на проекторешението, с което служебният министър на опазването на здравето да бъде длъжен да предприеме дейности и ограничения за подписване на групов трудов контракт в бранш " Здравеопазване ".

Втора точка беше чуване на премиера Главчев, откакто по-рано тази седмица се разбра, че той се е опитал при гласуването на резолюцията за геноцида в Сребреница малко преди вота в Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Тези два въпроса, по които ние искахме това изключително съвещание, са извънредно значими и в точния момент би трябвало да бъдат прегледани. Аз съм уверен, че вторият въпрос е този, който пари под обувките на дамите и господата от ГЕРБ, " сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

В деня на изключителното съвещание ГЕРБ се събира в Пловдив, с цел да посрещне ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен - водещ претендент на " Европейската национална партия " прави обиколки из Европа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР