Отровното вещество „Новичок“, с което бяха отровени двама британски граждани,

...
Отровното вещество „Новичок“, с което бяха отровени двама британски граждани,
Коментари Харесай

Фаталният „Новичок“ бил в парфюм

Отровното вещество „ Новичок “, с което бяха отровени двама английски жители, се е намирало в шишенце парфюм, описа потърпевшият британец, представен от медиите на Острова.
Чарли Роули оцеля при случая, само че неговата половинка почина. Той описа, че е подарил на своята другарка парфюм като подарък. Жената се почувствала зле минути, откакто си напръскала ръцете.
45-годишният мъж е държал кутията парфюм няколко дни в дома си, преди да го подари на половинката си. „ Спомням си, че открих козметично шишенце и го подарих на Доун Стърджис като подарък “, описа пред The Sun потърпевшият.
Властите се пробват да открият по какъв метод нервнопаралитичното вещество е попаднало в парфюма и дали има заплаха и други хора да пострадат. Двамата британци станаха жертва на „ Новичок “ месеци, откакто на английска земя беше изработен опит да бъде погубен някогашният съветски сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия.
И двамата оцеляха и бяха изписани от болничното заведение. Британските служби показаха, че двамата английски жители инцидентно са били подложени на резултата на „ Новичок “, а офанзивата не е била преднамерена, както бе в тази ситуация „ Скрипал “. Лондон упрекна Москва за отровното вещество, до момента в който съветските управляващи отхвърлиха и упрекнаха Англия за провокация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР