Отровеният в Солсбъри бивш двоен агент Сергей Скрипал е молил

...
Отровеният в Солсбъри бивш двоен агент Сергей Скрипал е молил
Коментари Харесай

Скрипал искал разрешение от Путин да се върне в Русия, Кремъл отрече

Отровеният в Солсбъри някогашен двоен сътрудник Сергей Скрипал е молил президента на Руската федерация Владимир Путин да му позволи да се върне в страната . С такова одобрение излезе BBC, като се базира на думи на съученика на Скрипал, Владимир Тимошков. Кремъл, представен от ТАСС, опроверга тази информация .
Според версията на Тимошков, той е разговарял по телефона със Скрипал през 2012 година, когато към този момент се е намирал в Обединеното кралство. Бившият полковник от ГРУ е разказал на своя съученик, че е написал писмо на съветския президент, в което е изискал амнистия.
„ Той е помолил Владимир Владимирович Путин да го помилва и да му позволи да се върне в Русия, защото там са неговите майка, брат и всичките му родственици “, описа Тимошков, като отбелязва, че Скрипал е съжалявал за ролята си на „ двоен сътрудник “ .
BBC добавя, че Скрипал и щерка му Юлия са в сериозно положение откакто бяха натровени на 4 март в Солсбъри.
напомня, че шпионският скандал провокира невиждано напрежение и замяна на остри реплики сред Русия и Англия, а Брюксел застана на страната на Лондон.
В публична позиция на Европейския съвет, която беше призната по-рано през седмицата, Европейски Съюз се съгласи със заключенията на Англия, че е най-вероятно Руската федерация да стои зад офанзивата в Солсбъри .
Изрично Европейският съвет показва, че потреблението на химически оръжия би трябвало да бъде " редовно и твърдо " заклеймявано, защото съставлява опасност за сигурността на всички. Затова и Съветът упорства Европейски Съюз да ускори позицията си срещу химическите, биологичните и нуклеарните оръжия, като включително да има по-тясно съдействие както сред страните членки, по този начин и с НАТО.
Според английски медии експулсирането на съветски разследващи сътрудници и дипломати от редица страни в Общността се чака да стане идната седмица. Британският The Times написа, че „ невижданият ход на координирано изпъждане ще стартира в понеделник (26 март) с отзоваването на посланика на Европейски Съюз в Москва (Маркус Едерер) за четири седмици “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР