Отрова за децата! Какви са рисковете от енергийните напитки и

...
Отрова за децата! Какви са рисковете от енергийните напитки и
Коментари Харесай

Отрова за децата! Какви са рисковете от енергийните напитки и вейповете!

Отрова за децата! Какви са рисковете от енергийните питиета и вейповете! Екип от експерти в най-голямата незабавна болница в страната „ Пирогов “ са създали изследване за скритите опасности от известните питиета с енергизиращо и тонизиращо деяние. Повод за това са незабавни положения при здрави пациенти, предава.

Всички знаем по какъв начин една газиран с прелестен усет и мирис може да те разсъни и освежи. Оказва се, обаче, че
потреблението на такива питиета може да крие неподозирани опасности.
За да схванат за какво млади и здрави хора попадат в незабавните кабинети с оплакания от стягане в гърдите, мощно повишен пулс, главоболие и гадене се заема екип от млади експерти в „ Пирогов “.

Педиатърът доктор Теа Александрова сподели, че огромен % от
децата употребяват енергийни питиета, които са нездравословни за тях.
Тя уточни, че те се употребяват пред родителите, което демонстрира липса на информация. Децата споделят, че това, което ги притегля е усетът. По нейни думи един от най-сериозните скрити опасности е кофеиновата интоксикация. Тя може да бъде разпозната по следните признаци: трептене, болки в гърдите, изпотяване, главоболие.

Д-р Снежина Лазова, пулмолог и педиатър, изясни, че измежду признаците постоянно се среща и загуба на централизация, тревога и даже депресивни положения.

Д-р Александрова уточни, че енергийните питиета съдържат 14 супени лъжици захар, което може да докара и до доста нездравословни резултати при дълготрайна приложимост.

Д-р Лазова уточни, че
комбинацията от алкохол, медикаменти, вейп устройства, психотропни субстанции
и енергийни питиета може да докара до тежки реакции, и животозастрашаващи обстановки. Енергийните питиета могат да бъдат рискови за хора със сърдечно заболяване, предизвести тя. Лекарят уточни, че комбинацията от физическа интензивност и енергийна напитка също може да бъде извънредно рискова за здравето.

Д-р Лазарова разясни, че използването на енергийни питиета измежду възрастните също е висока. Тя описа повече за кофениовата взаимозависимост.
Не единствено прекаляването с енергийни питиета крие опасности за здравето.
Д-р Лазова уточни, че рехидратиращите питиета постоянно се употребяват, само че те съдържат огромно количество захар, което е източник на огромно количество калории. Тя добави, че изкуствените подсладители също крият опасности за здравето.

Лекарят сподели, че субстанциите, които се вдишват с вейповете са нездравословни за здравето и може да повлияе на белия дроб и сърдечно-съдовата система
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР