Отрицателен PCR тест за междуградско пътуване с обществен транспорт вече

...
Отрицателен PCR тест за междуградско пътуване с обществен транспорт вече
Коментари Харесай

Турция реши: В градския транспорт само с отрицателен PCR тес...

Отрицателен PCR тест за междуградско пътешестване с публичен превоз към този момент се изисква в Турция от 6 септември. Тази мярка е част от признатите такива против разпространяването на коронавирусната зараза.

Хората, които не са били имунизирани най-малко с две дози или неотдавна не са преболедували от COVID-19, ще би трябвало да показват негативен PCR тест. Той би трябвало да е изработен не по-късно от 48 часа преди пътуването със аероплан, рейс или трен, съгласно серията от нови ограничения против пандемията.

Гражданите, които не показват имунизационен документ или негативен резултат от PCR тест, няма да бъдат допускани в междуградския превоз.



Летищата, автобусните терминали и гарите изискват от пасажерите да покажат своя HES код - персонален код, генериран от държавната система на здравното министерство за следене на контакти и положението с ковид в страната. Приложението осведоми дали хората са били имунизирани, преболедували COVID-19, или имат негативен PCR тест.

Хората, пътуващи с персонални транспортни средства, към този момент са изключени от условието за подобен тест.

Междувременно центровете за PCR проби, открити от здравното министерство на летищата, не престават своята работа, а искащите пасажери могат да ги създадат PCR там.



В първия ден на използването на новото условие десетки жители не съумяха да употребяват публичния превоз нито по въздух, нито по земя, поради неналичието на резултат от PCR тест.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР