Отразените слънчеви лъчи на плажа прегряват бебетата до 1 г.

...
Отразените слънчеви лъчи на плажа прегряват бебетата до 1 г.
Коментари Харесай

Педиатър: Плажът е противопоказен за бебетата

Отразените слънчеви лъчи на плажа прегряват бебетата до 1 година и рискът от топлинен удар е действителен. Затова не е желателно бебета да бъдат водени на плаж. Това разяснява за Радио Варна педиатърът доктор Галя Зидарова. След 3 година децата могат да плажуват, само че в утринните и следобедни часове, а не по обед когато слънчевото греене е най-силно. Те би трябвало да са с шапка и слънцезащитен крем, напомни доктор Зидарова, която това лято е имала два случая на деца с топлинен удар след плаж.

Признак за това са рев поради главоболие, слаба температура до 37.8 градуса и повръщане, откакто се изключи вирусна зараза като причина. В този случай е належащо детето да бъде охладено с душ и да пие вода на стайна температура, може да му се даде и противотемпературно средство, да вземем за пример парацетамол, което ще понижи и телесната температура и главоболието на детето, посъветва още доктор Зидарова.

Прегряване е допустимо даже и в детска количка със сенник, в случай че крайниците на детето са на слънце, предизвести още педиатърът. Много е значимо в горещите часове децата да пият вода. В помещение с климатик децата се усещат добре, тъй като понижава влажността на въздуха и дишат по-спокойно. Много значимо е температурата в помещението да е с към 5 градуса разлика с външната на сянка, климатикът да не духа против детето, налага се да е в прилежаща стая.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР