Отрът на България разби със 7:2 Турция в приятелски мач

...
Отрът на България разби със 7:2 Турция в приятелски мач
Коментари Харесай

Българските съдии разбиха турските си колеги със 7:2

Отрът на България разруши със 7:2 Турция в другарски мач сред футболни съдии на " Арена Арда " в Кърджали. Статистиката е напълно в интерес на родните арбитри - четвърта победа в тъкмо толкоз срещи от самодейността " Футболът - другарство без граници ". Първия удар в мача направи кметът на Кърджали доцент доктор Хасан Азис.

Българският отбор бе в състав Димитър Русев, Петър Кузев, Траян Енчев, Венцислав Митрев, Иво Андреев, Георги Стоянов, Светослав Енчев, Георги Тодоров, Калоян Кирилов, Мартин Марков, Димо Димов, Любомир Вушовски, Ивайло Ненков, Мустафа Шефкед, Геро Писков и Иво Колев, а на терена в ролята на футболисти за турския отбор излязоха Баръш Бозкурт, Ерай Гьоргюн, Бахадър Ети, Хасан Юсеин, Йозгюр Севинч, Оузкан Карагьоз, Мехмед Талха Гювен, Семих Гючлю, Анъл Кючюккараджа, Ернур Йонбей и Хамди Гьоркем Пехливанлъ.

Срещата бе поверена напълно на дамски състав с основен арбитър Валерия Петрова. Селекционер на България е проф. Йордан Иванов.

Инициативата " Футболът - другарство без граници " е с 15-годишна традиция и се организира от Асоциацията на съдиите по футбол в България, сдружение " Картал " и Асоциацията на съдиите в прилежаща Турция, изясни Антон Генов от Асоциацията на съдиите по футбол в България.

" С футболните срещи и съпътстващите действия демонстрираме, че футболът е другарство без граници. Показваме, че футболът може да сплотява, че футболът може да основава мостове, а не да основава пропасти. Радваме се, че след COVID-19 самодейността се възобнови още веднъж ", сподели още Генов. В задатък той показа, че идната другарска среща ще се играе в Турция.

Освен Асоциацията на съдиите по футбол в България, Балканското сдружението за съдействие " Балканлълар ", Картал, Истанбул и Асоциацията на съдиите в прилежаща Турция, като хазаин се включи община Кърджали. Сред уредниците е и Българо-турският дамски бизнес клуб. Негови представители, дружно с футболните съдии, посетиха обществени домове и детски шампионати, като зарадваха децата с доста дарове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР