Отражението на конфликта в Близкия Изток ще е огромно за

...
Отражението на конфликта в Близкия Изток ще е огромно за
Коментари Харесай

Дянков: Отражението на конфликта в Близкия Изток ще е огромно за нас

" Отражението на спора в Близкия Изток ще е голямо за нас. Първо тъй като огромен финансов запас и от Европейската комисия, и от Съединените щати ще тръгне към този район. " Това съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков в ефира на Нова телевизия.

" Първоначално, с цел да подкрепи Израел, по-късно може би, с цел да подкрепи възобновяване на този район. И второ, миграцията, която в Европа е огромна политическа тематика в доста страни, неизбежно ще се усили безусловно в идващите седмици. А това ще сътвори една огромна нова тематика, едно главоболие и на българските политици, и на европейските политици. ", обясни Дянков.

Според финансиста ще има и скок на инфлацията, тъй като този район дефинира значително цените на силата в целия свят:

" Цените се поуспокоиха в границите на последните шест месеца. Сега допускам и поради неустановеност, и поради доставки- ще стартират да се усилят. Всъщност към този момент почнаха да се усилват от последните два-три дни ", сподели той.

И добави: " От през вчерашния ден има прогноза на огромни американски банки, които се занимават с търговия на енергоресурси. Те допускат, че на база на настоящето равнище на цените в този бранш - ще се усилят в границите на 4 до 6 месеца с към 30%. Това директно въздейства на превоз, несъмнено, и в България, и в Европа. Пряко въздейства и на вноса на забележителна част от стоките, които използваме. Така че, в случай че въпроса можем да го зададем като какъв брой в допълнение инфлация можем да чакаме в идващите 6 до 9 месеца в България, може би в допълнение %, % и половина. Това не наподобява доста, само че тъй като към този момент имаме огромна инфлация, в действителност е доста ", изясни някогашният финансов министър.

Според Симеон Дянков цените на горивата сигурно ще се усилят, и то съвсем незабавно. " Защото този район на Близки Изток, е главен производител и експортьор на нефт и за Европа. Този пазар се движи много бързо. В рамките на месец-два се усеща към този момент увеличение на цените. Именно там, съгласно мен, ще поувстваме повишаването незабавно. Дали ще стигне до 4 лв. бензина - това към този момент зависи какво ще е развиването на обстановката в този регион. А то не наподобява да е положително изобщо ", безапелационен е Дянков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР