Отпуснатите с Постановление на Министерския съвет 89 998 200 лв.

...
Отпуснатите с Постановление на Министерския съвет 89 998 200 лв.
Коментари Харесай

АПИ обясни как ще харчи 90 млн. лв.

Отпуснатите с Постановление на Министерския съвет 89 998 200 лева за финансиране на дейностите на Националното тол ръководство (НТУ) са за възобновяване на разноски, направени за сметка на бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) от началото на годината. Те ще се отпускат на части по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на база фактическо осъществяване.

Поради липса на аналог в България, при правенето на бюджета за 2019 година Министерството на финансите е възнамерявало средствата за ТОЛ-а по централния бюджет, а не по бюджета на Министерство на регионалното развитие за реализиране на надзор на разноските за новосъздадената конструкция. Научно-техническо управление е нова конструкция и по тази причина бюджетът ѝ не може да се възнамерява детайлно на база минал опит.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е вторичен разпоредник с бюджетни средства към министъра на районното развиване и благоустройството. По тази причина отпуснатите 89 998 200 лева се явяват спомагателни към бюджета на Министерство на регионалното развитие, като част от тях са предопределени за възобновяване на разноски по контракта за планиране, създаване и въвеждане на електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние и за застраховане на разноските за заплати на чиновниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР