Отпуснатата сума достигна два милиарда евро Съветът на ЕС съобщи,

...
Отпуснатата сума достигна два милиарда евро Съветът на ЕС съобщи,
Коментари Харесай

ЕС отпуска още половин милиард евро за Украйна

Отпуснатата сума доближи два милиарда евро
Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил отпущането на още половин милиард евро военна помощ за Украйна. Средствата ще послужат главно за обезпечаване на защитно смъртоносно оръжие (490 милиона евро), а останалата част ще бъде за защитни средства и гориво.

Европейски Съюз към този момент обезпечи 1,5 милиарда евро военна помощ за Украйна и с днешното решение общата сума доближава два милиарда евро, се отбелязва в известието. Допълва се, че качествата, които ще бъдат обезпечени с европейска поддръжка, са съобразени с потребностите на украинските управляващи.

Пояснява се, че помощта е предопределена за отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, както и на цивилните, от съветската военна експанзия. Отправен е още веднъж апел Русия неотложно и абсолютно да се изтегли от украинските земи, да приключи огъня и да съблюдава интернационално приетите граници.

„ Утрешната история се написа през днешния ден на украинското полесражение ”, декларира висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен в известието. Той прибавя, че Европейски Съюз ще продължи поддръжката си за Украйна до края на войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР