Отпуснахме 125 млн. лв. за срещу COVID–19. С тях общата

...
Отпуснахме 125 млн. лв. за срещу COVID–19. С тях общата
Коментари Харесай

Правителствтото даде още 125 млн. лв. за ваксини, имунизирани са вече 3844 души

" Отпуснахме 125 млн. лева за против COVID–19. С тях общата сума, която сме отделили за ваксини, става 305 млн. лева Като държавно управление ще продължим да поддържаме с всички сили имунизацията, тъй като тя може да ни извади от пандемията. Отново желая да подчертая, че ваксинирането ще е гратис и непринудено!
По време на днешното държавното съвещание здравният министър Костадин Ангелов ме осведоми, че имунизацията върви по проект и към този момент са имунизирани 3844 души в цялата страна. Създадена е добра организация за имунизирането на медиците на първа линия, а скоро започва и осведомителна акция за имунизацията. "
Това написа във Фейсбук профила си министър председателят Бойко Борисов във връзка имунизационния проект в България.
Министерството на здравеопазването ще започва също по този начин осведомителна акция, с цел да може всеки български жител да бъде информиран за процеса на имунизирането.
Ето какво разяснява той по време на съвещанието на Министерския съвет:

" С тези 125 милиона лв., общо 305 милиона лв. са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безвъзмездни и се поставят единствено при предпочитание от страна на всеки българин ", съобщи министър председателят Бойко Борисов и подсети, че имунизациите са утвърдени от Европейската организация за медикаменти и Европейската комисия.
 Европейска комисия купува нови 100 милиона дози ваксини на „ Pfizer ” Европейска комисия купува нови 100 милиона дози ваксини на „ Pfizer ”
Европейската комисия (ЕК) разгласи желанието си да закупи спомагателни 100 милиона дози ваксини от консорциума Pfizer и BioNTech, с коет...
" Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С големите старания на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, персоналния им образец, който дадоха с имунизирането. Това е единственият късмет, който цивилизованият свят вижда сега – посредством имунизациите да излезем от тази война ", сподели още Борисов, като в това време сложи акцент и върху своевременната поддръжка на държавното управление в социално-икономическата сфера.
" Правим всичко належащо, с цел да пазим работните места, да запазим бизнесите ", добави Борисов.
По време на държавното управление съвещание министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов осведоми, че имунизацията върви по проект и към този момент са имунизирани 3844 души в цялата страна.
" Във всички области на страната е направена организация за имунизирането на медицинския личен състав на първа линия ", уточни министър Ангелов.
Очаква се при започване на идната година в България да дойде и идната пратка ваксини, за което е основана нужната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР