Отпуснаха 1,7 млн. лева на школата по две програми29 460

...
Отпуснаха 1,7 млн. лева на школата по две програми29 460
Коментари Харесай

Училище пише помагало по български за чужденци

Отпуснаха 1,7 млн. лв. на школата по две стратегии
29 460 лева за правене на образователно пособие по български език като непознат ще получи едно учебно заведение у нас. Изданието ще е за начален стадий за възпитаници, търсещи или получили интернационална протекция, и мигранти. Справка на уеб страницата на МОН сочи, че бенефициент е Основно учебно заведение “Иван Вазов ” в Харманли.

Отпуснатите пари са част от общо 1,7 млн. лева, които се дават на учебните заведения за електронни запаси и образователни пособия, реши държавното управление. Средствата са разпределени по националните стратегии “Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение ” и “Учебници, образователни комплекти и образователни пособия ”.

На други три общински учебни заведения се дават общо 168 740 лева за създадени 7 образователни пособия на непознат език по общообразователните предмети за IX и за X клас, като се изключи образователните предмети български език и литература и непознат език.

А по първата стратегия 1640 общински просветителни институции ще получат общо 1 135 600 лева Финансирането е за внедряване на просветителни електронни запаси и наличие, програмен продукт за професионално образование, софтуерни артикули за администриране и ръководство на образователния развой, както и поддръжка на съпътстващите действия по потреблението им като част от просветителния развой. Средства за интернет получават 1205 общински просветителни институции - общо 404 840 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР