Отпускат се допълнително още 50 места за обучение на медицински

...
Отпускат се допълнително още 50 места за обучение на медицински
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни места за обучение на медицински сестри и лекарски асистенти

Отпускат се в допълнение още 50 места за образование на медицински сестри и 30 за лекарски асистенти в Медицинския университет в София. Това реши държавното управление с смяна на към този момент одобрения брой на приема в държавните висши учебни заведения през образователната 2022–2023 година.

МУ-София ще образова общо 337 студенти за придобиване на образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ за двете специалности.

Мотивът за това нарастване е сериозният дефицит на медицински сестри в бранш „ Здравеопазване “ и засилващият се интерес към специалността на лекарския помощник.

Друга смяна планува с 18 повече места (от 44 на 62) за курсанти в специалността „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “ (за степен „ бакалавър “) във Висшето военно-въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – Долна Митрополия. Допълнителните бройки са подбудени от сложното задържане на фрагменти за въоръжените сили.

С едно място повече (от 6 на 7) ще има и за специалността „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “, за степен „ магистър “          (след добито висше образование) във Военната академия „ Г. С. Раковски “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР