Отпускат над 160 000 лева за маркировка и пътни знаци

...
Отпускат над 160 000 лева за маркировка и пътни знаци
Коментари Харесай

Община Враца дава над 160 000 лева за пътни знаци и маркировка

Отпускат над 160 000 лв. за маркировка и пътни знаци по уличната мрежа на територията на община Враца, научи организация BulNews.
За дейностите към този момент има оповестена социална поръчка. Предвижда се да бъде положена хоризонтална маркировка за обозначаване на линии, стрелки, знаци и надписи, нанесени върху пътното платно с маркировъчна багра. Тя би трябвало да бъде леден пулверизатор пластик и/или акрилатна и да има коефициент на сцепление, непосредствен този на пътната настилка.
Преди полагане на маркировката, пътното покритие би трябвало да се почиства от прахуляк и други замърсявания, като мазни петна, прахуляк, влага, вода и тиня. Това би трябвало да става при температура на въздуха 10-30 градуса и мокрота под 70%. Осите и обособените линии авансово се обрисуват посредством точкуване през 1-2 м., след което благодарение на специфични машини се поставя маркировката.
В поръчката са планувани и доставка и монтаж на пътни знаци с нужните крепежни детайли и носещи стълбове, както и на тротоарни защитни огради и пътни огледала. Основата на знаците би трябвало да има резистентност от разяждане, металните стълбове би трябвало да са горещо поцинковани. Скрепителните детайли и скобите би трябвало да са направени от стомана. Материалите, употребявани за разработване на пътните знаци и носещите стълбове да са съпроводени от документи за качество
Гаранционният период, който би трябвало да даде определената компания за съораженията, зависи от интензивността на придвижването – от 6 до 24 месеца за маркировка и от 5 до 10 години за пътните знаци.
Срокът за осъществяване на контракта е 12 месеца и стартира да тече от датата на подписването му или до привършване на финансовия запас, което събитие настъпи първо.
Фирмите, искащи да вземат участие в подбора на реализатор, могат да подават документи до 4 юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР