Отпускат близо 250 милиона евро по Плана за възстановяване и

...
Отпускат близо 250 милиона евро по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Отпускат се 250 млн. евро по Плана за земеделските производители

Отпускат близо 250 милиона евро по Плана за възобновяване и резистентност за земеделските производители в страната. Това разгласи в Русе министърът на земеделието Явор Гечев при откриването на ревю на локални артикули, съобщи кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Министър Гечев акцентира, че от министерството са съвсем подготвени с всички ограничения по Плана. „ Нашето терзание е, че през първата година ще има струпване на доста разнообразни принадлежности както по Плана за възобновяване и резистентност, по този начин и по новия стратегически проект с ограниченията “, съобщи министърът и уточни, че след нова година министерството започва осведомителни акции в цялата страна по другите принадлежности.

„ Раздаването на пари на глава е нездравословно нещо за бизнеса и земеделските производители. Ще би трябвало качество и развиване “, безапелационен бе министър Гечев. Отпуснатите по Плана за възобновяване и резистентност средства ще могат да се употребяват за кандидатстване по разнообразни планове – даже в областта на нововъведенията и енергийната успеваемост.

Министър Гечев показа още, че за първи път от доста години насам се е работило по подадените планове през същата година. Обработени са над 4000 плана напоследък. От Министерството на земеделието бяха безапелационни, че не престават да работят на оптимално бързи обороти, като към този момент е признат и нов организационен устав на Държавен фонд „ Земеделие “, който дава опция за назначението на още 130 индивида, които директно да се занимават с подготовката на бъдещите планове и да наблюдават за спазването на европейските условия.

Колкото до информацията за засилен импорт на слънчоглед и други аграрни култури в страната ни от Украйна, то министърът уточни, че след новата година се чака оживление на пазара и усъвършенстване на процесите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР