Отпускането на 1 516800 лева от бюджета на Община Пловдив

...
Отпускането на 1 516800 лева от бюджета на Община Пловдив
Коментари Харесай

Искат малко над 1,5 милиона лева от бюджета на Пловдив за реконструкцията на родилен дом Весела

Отпускането на 1 516800 лв. от бюджета на Община Пловдив за реорганизация и възобновяване на Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ „ Св.Мина “, основано на ул. „ Весела ” в града на тепетата, оферират от „ Алтернатива за Пловдив “.

В претекстовете си някогашните съветници от Българска социалистическа партия, които се отделиха от водача на партията Корнелия Нинова, оферират средствата да бъдат взети от перото на община Пловдив заотчуждаване на парцели.

В докладната си до Общински съвет те показват, че при поискана от тях информация за положението и потребностите на общинската болница „ Св. Мина “ „ става ясно грозната реалност, че е оставена на произвола “. Сградата, където се обитава АГ отделението на лечебното заведение, общоизвестна като родилен дом „ Весела “, комфортно е извадена от активите на „ Св. Мина “, само че пък на болничното заведение е вменена поддръжката на постройката, споделят съветниците.

Със препоръчаните малко над 1,5 милиона левате оферират да се реновирачаст от АГ базата на ул. „ Весела ” и да се закупи нужната инсталация за реализиране на първокласен лековит развой на пациентите в лечебното заведение.

От „ Алтернатива за Пловдив “, акцентират, че парите са непостижими за бюджета на общинската болница. Според съветниците, налага се АГ отделението да се трансформира в първия Общински център за асистирана репродукция.

Предложението ще бъде гласоподаване на идната сесия на Общински съвет на Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР