Отпускаме средства в размер до 13 100 000 лева, с

...
Отпускаме средства в размер до 13 100 000 лева, с
Коментари Харесай

Правителството отпусна 3 100 000 лв. за научни изследвания, свързани с Covid-19

Отпускаме средства в размер до 13 100 000 лв., с които ще бъдат финансирани планове от състезанието на Фонд „ Научни проучвания “ за фундаментални проучвания, в това число свързани със значими публични провокации вследствие на пандемията от COVID-19. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание. Премиерът уточни още, че част от средствата са планувани и за осъществяването на годишната стратегия на Фонда за 2021 година

„ В рамките на мандата държавното управление направи доста за образованието, науката, нововъведенията и развиването на плановете в тази сфера “, посочи министър председателят Борисов. От своя страна ръководителят на Българска академия на науките Юлиан Ревалски сложи акцент върху изгодите от финансирането на фундаменталните научни проучвания на планов принцип. „ Те са в основата на приложните и иновационните проучвания “, добави Ревалски.

Необходимите средства за финансиране на конкурсните планове, свързани с COVID-19, са в размер на 3 100 000 лева Наред с тях се отпускат до 10 000 000 лева за осъществяването на годишната стратегия на Фонда в по-голям размер. С тях ще бъдат финансирани 150 нови планови оферти.

Очаква се в следствие от осъществяването на плановете да се реализира повишение на количеството и качеството на фундаменталните научни проучвания, по-интензивни връзки сред науката, образованието, бизнеса и обществото, както и присъединяване на български учени в интернационалните планове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР