Отпускаме над 6 млн. лв. за подобряване на водоснабдяването в

...
Отпускаме над 6 млн. лв. за подобряване на водоснабдяването в
Коментари Харесай

Правителството отпуска 6 млн. лв. за водоснабдяването в Севлиево

Отпускаме над 6 млн. лева за възстановяване на водоснабдяването в община Севлиево. Дебитът на реките Зелениковец, Росица, Багарещица и Бяла продължава да понижава поради засушаването, а водоснабдителните системи са амортизирани и по тях се губи вода. Това разгласи министър председателят Борисов в профила си във Facebook след съвещанието на Министерски съвет през днешния ден.

" С тези средства ще бъдат направени нужните поправки по мрежата и по този начин ще се подсигурява непрекъснатост на водоснабдяването на обитаемоте места в община Севлиево. Инвестициите във ВиК бранша имат извънредно значимо значение освен за благоустрояването, само че и за цялостното икономическо и обществено развиване на обитаемоте места. Затова и в бюджета за идната година един от акцентите ще бъде ВиК инфраструктурата ", написа още той.

Припомняме, че с друго решение кабинетът през днешния ден ще заложи в бюджета за идната година всички фамилии с деца, без значение от приходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки. За фамилии с едно дете - 40 лева, за фамилии с две деца - 90 лева, за фамилии с три деца - 135 лева Помощта ще обхване 1 200 000 деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР