Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май.

...
Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май.
Коментари Харесай

Добра новина за абсолютно всички български пенсионери

 " Отпускаме спомагателни 50 лв. към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лв. и ще бъдат изплатени на всички пенсионери без значение от размера на техните пенсии “. Това съобщи министър председателят по време на изключителното държавно съвещание, което се организира през днешния ден посредством видеоконферентна връзка.

Министър-председателят акцентира, че близо година държавното управление обезпечава добавката от 50 лв. за възрастните хора и разноските за нея към този момент надвишават 1 милиард лв.. Премиерът подсети още, че в изискванията на пандемия поддръжка получават освен българските пенсионери, само че и работещите на първа линия в битката с COVID-19, както и бизнесът.

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тази поддръжка за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически ограничения, които държавното управление осъществя поради пандемията.

В рамките на днешното съвещание държавното управление одобри и друго решение, според което Министерството на образованието и науката получава ръководството върху парцели – обществена държавна благосъстоятелност, намиращи се в столичния регион " Младост “.

Досега парцелите са ръководени от Министерството на защитата и Министерството на културата. " Окрупняват се два терена за построяването на френското учебно заведение " Виктор Юго “ – един ангажимент, който сме поели към френската страна “, посочи министърът на образованието и науката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР