Отправяме се към края на пандемията, заяви в интервю за

...
Отправяме се към края на пандемията, заяви в интервю за
Коментари Харесай

Виросулог: В края на пандемията сме. Идват хапчетата и спрейовете

" Отправяме се към края на пандемията ", съобщи в изявление за най-авторитетното предаване Порта-а-порта на държавната италианска телевизия РАИ1 вирусологът професор Илария Капуа, цитира 19 минути.

Още през март 2020 година, в самото начало на международната коронавирусна окупация тя предвижда, че ще трябват към две години и болестта да премине през най-малко 300 000 000 - 350 000 000 души, нещо като 5% от популацията на планетата, с цел да се оправим с нея. В момента прескачаме границата от 250 милиона случая, като скоростта, с която се движат е към 500 000 дневно, т.е. до Деня Х остават 3 или малко повече месеца.  " След това вирусът ще стане ендемичен, само че към този момент няма да бъде заплашителен, тъй като не сме изправени с голи ръце против него - след имунизациите идват хапчета, спрейове и други ефикасни способи за предотвратяване ", продължи професор Капуа, като има поради оставането му за безконечни времена с нас.

" И аз, и брачният партньор ми си поставихме 3-та доза и желая ясно да кажа на всички хора, които имат вяра в тайни теории: аз съм вирусолог, няма подозрение, че доста имунизационни акции се вършат с повече дози. Искам също да уверя хората, които не разбират от вируси и инфекции, с което аз се занимавам цялостен живот: напълно скоро ще има налична за всички бивалентна ваксина - по едно и също време за ковид и за грип, и в нея няма нищо ужасно, в противен случай, персонално аз я предлагам ". Капуа е известна с това, че още преди години предвижда идването на пандемия в голям мащаб и предупреждаваше, че би трябвало да се вземат съществени ограничения, тъй като здравните системи не са готови да я посрещнат, както и стана. Заради смелостта си, тя освен беше получила закани за живота си, което наложи да се придвижи от своята родна Италия в Съединени американски щати, само че и се пробваха да й подреден прокурорски номер и да я уязвят като престиж медийно. " Много е значимо да научим от коронавирусната пандемия две неща:

1. Трябва да имаме интензивно отношение към своето здраве, т.е. да не чакаме някой да върви след нас и да ни показва какво да сторим, а ние да се оплакваме какъв брой сме недоволни от него, тъй като всеки просто би трябвало да се грижи да се грижи за тези неща.

2. Нито за момент не трябва да подценяваме развиването, положението и личния състав на здравните системи във всички страни, в случай че не желаеме да се сблъскаме с още по-сериозни провокации и нови по-страшни пандемии. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР