Отправям искрени поздрави към вас, бургаските архитекти и всички ваши

...
Отправям искрени поздрави към вас, бургаските архитекти и всички ваши
Коментари Харесай

Кметът Николов поздрави архитектите и проектантите по случай професионалния им празник

Отправям откровени поздрави към вас, бургаските архитекти и всички ваши сътрудници, свързани с проектантския развой, по случай професионалния ви празник 2 октомври - Международен ден на архитектурата.

На първо място, благополучен съм, че в името на нашия град с вас работим в дух на партньорство и взаимно почитание. Това в никакъв случай не ни е пречило да си споделяме истината в очите и да се поправяме взаимно, когато някой е сбъркал.

Община Бургас е сътрудник във всички проведени от локалните браншови организации на архитектите и проектантите начинания, изложения, полемики. Техни представители са включени в състава на експертния съвет по устройство на територията и аз считам, че този работен формат би трябвало да се резервира и отсега нататък.

През последните години в Бургас се строят доста здания и това е позитивна наклонност, показваща, че градът е жив и се развива. Като локална власт, ние държим на органичното регистриране на всеки обект с неговия дух и функционалност в градския организъм. Архитектурният образ на едно обитаемо място провокира първото и може би най-важно усещане у всеки, който го посети. Вярвам, че общата ни цел остава една и съща, да работим с възприятие, мисъл и отговорност за това физиономията на Бургас да бъде привлекателна и умна.

Ще се старая младите създатели постоянно да се усещат поощрени да се включват с новаторски хрумвания, да дават оферти за внасяне на обогатяващи детайли в градската среда, за основаване на тематични зони и мобилно прилагане на открити пространства.

Продължаваме да сме отворени за всевъзможни оферти и постоянно ще насърчаваме креативност и фикция. Технологиите, науката, усещанията на хората се развиват и ние би трябвало да сме съответни на новите трендове, без да забравяме от кое място сме тръгнали.

Нека думата "модерен " продължи да се загатва паралелно с името Бургас и неговите архитекти.

Честит празник! "
Димитър Николов
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР