Отпечатъци от стъпки, датиращи отпреди около 23 000 години, бяха

...
Отпечатъци от стъпки, датиращи отпреди около 23 000 години, бяха
Коментари Харесай

Отпечатъци, датиращи отпреди около 23 000 години, пренаписват човешката история на Америка

Отпечатъци от стъпки, датиращи отпреди към 23 000 години, бяха открити в югозападната част на Съединени американски щати, оповестява ново научно проучване. Това навежда на мисълта, че заселването на Северна Америка с човешкия тип е почнало преди края на последната ледена ера, предадоха международните организации.

Отпечатъците от стъпки са били оставени по това време в тиня на крайбрежията на езеро, което през днешния ден е пресъхнало. То е отстъпило място на пустиня от бял гипс, намираща се в Ню Мексико в националния парк Уайт сандс. С времето седименти са запълнили отпечатъците и те са се втвърдили, като по този метод са били съхранени, до момента в който най-после ерозията е разкрила още веднъж тези нови свидетелства от предишното за огромно наслаждение на учените.

" Много от следите наподобява са на подрастващи или на деца. Големите отпечатъци от стъпки на възрастни са по-малко ", споделят създателите на проучването, оповестено в американското научно издание " Сайънс ".

Следи от животни, мамути и праисторически вълци, също са били разпознати. Някои, като да вземем за пример следи на великански ленивци, са даже от една и съща ера като човешките и са в съседство с тях на крайбрежията на езерото.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР