Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19 Сертификатите

...
Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19 Сертификатите
Коментари Харесай

От днес: Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19


Отпадат документите за преболедуване и негативен тест за COVID-19
Сертификатите за преболедуване и негативен тест за COVID-19 отпадат. Тези документи няма да са в действие от през днешния ден 04. 07. 2023 година по заповед на министъра на опазването на здравето.

Възможно остава единствено издаването на документи за имунизация. Те са единствените документи, които ще бъдат генерирани на уеб страницата на Националната здравноинформационна система - his. bg.

При нужда от даване на документ за лабораторно проучване или преболедуване на COVID-19, лечебните заведения ще могат да издават медицински документ с такава информация, който да се употребява за съответното искане.


Мотивите за смяната са оповестени на уеб страницата в раздел „ Заповеди, правилници и указания “ към Заповед № РД-01-368/03. 07. 2023.

Междувременно на уеб страницата на Министерството на здравеопазването, както и на Портала за социална консултация, е оповестен Проект на Закон за изменение на Закона за здравето,пише травел нюз. С измененията се предлага отпадане на условието за налагане на наложителна изолираност на лица заболели от и заразоносители на COVID-19, както и на наложителната карантина на близки контактни лица.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР