Отпадането на таксите за университетите е най-смисленото нещо, което може

...
Отпадането на таксите за университетите е най-смисленото нещо, което може
Коментари Харесай

Благослав Михайлов: Отпадането на таксите за университетите е най-смисленото нещо, което може да се направи някога или някъде

„ Отпадането на таксите за университетите е най-смисленото нещо, което може да се направи в миналото или някъде “.

Това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук блогърът Благослав Михайлов във връзка предлагането на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. Публикуваме коментара му без редакторска интервенция:

„ Отпадането на таксите за университетите е най-смисленото нещо, което може да се направи в миналото или някъде. Образованието и науката би трябвало да бъдат най-големите цели на ВСЯКА страна по света, без изключение.

Аз желая България да дава неуместни количества пари в това направление. В случая страната да дава едни 170 милиона годишно, с цел да може студентите да бъдат облекчени с 800 лв. на година, ми звучи като една скромна, само че вярна стъпка.

А да не забравяме и докторантите! България е извънредно неблагодарна към своите докторанти, които би трябвало да движат българската просвета напред. И окей, ясно е, че българската академия е в плачевно положение, само че част от аргументите е точно мизерията в просветителната система. Буквално получаваме това, за което плащаме.
И да, знам, всякакви крайно-десни рейгънисти и тачеристи ще кажат, че нямало безвъзмезден обяд, бедните трябвало да се гърбят, и по този начин нататък.

Еми, не съм склонен. Защото, когато би трябвало да се пазят нечии бизнес ползи, постоянно за тях се застъпват 1000 браншови организации, а кой се застъпва за младите българи, които са решили да останат в България и да се образоват? Еми, никой, несъмнено, тъй като на никой не му пука за тях. Мисля, че е време да стартира да ни пука. Вие за бизнеса и богатите не се тормозете. Те ще се оправят и без вашата помощ.

И да, изрично това е популистки ход! Повече такива популистки ходове ни трябват. Защото има популизъм, а има и популизъм. Да блокираш Македония за Европейски Съюз или да демонизираш бежанците също е тип популизъм, само че е безумен деструктивен популизъм, от който България нищо не печели.

Хайде да имаме популизъм, от който България да печели! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР