Отпадане на визите за влизане в САЩ за българите и

...
Отпадане на визите за влизане в САЩ за българите и
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Предложенията на Слави Трифонов към Скопие - голяма грешка или прагматизъм

Отпадане на визите за влизане в Съединени американски щати за българите и неотложно приемане на страната в шенгенското пространство изиска водачът на " ИТН " Слави Трифонов в подмяна на единодушието на България за приемане на Северна Македония в Европейския съюз.

Той още веднъж изрази позицията с обява в обществената мрежа " Facebook ". Това провокира съществени дискусия в общественото пространство. Ще проследим най-интересните отзиви в постоянната ни графа " политически зоопарк ".

Ето ги:

Мартин Карбовски (журналист)

Всички четат какво написа Слави във фейсбук. И нищо. Сякаш предишното не се е състояло. Сякаш дядо ти на вятъра пълнеше пушката, пееше и умираше по Вардарско.

Но обърнете няколко исторически страници десетилетия обратно. Темата Македония е най-горещата, най-кървавата, най-скъпоценната - с цел да я подминавате по този начин. Затова недейте единствено да четете Слави за Македония.

Подкрепете го. Идеята на Слави е елементарна. Обяснявам я в обратна посока.

Ако Македония съблюдава нашия контракт, а нашите съдружници са почтени в връзките си, ние ТРЯБВА да приемем Македония, а Европейски Съюз и Съединени американски щати ТРЯБВА да ни пуснат в Шенген и без визи оттатък океана.

Прагматикът Слави се потвърди - те желаят нещо от нас, ние за какво нишо не желаеме?

Реалността на европейска България е тегавото полу-членство.

Вижте опашките по граници и летища. Вижте опашките пред посолства и консулства. Реално Бълагрия не е член на Европейски Съюз - всяка страна към този момент вкарва свои правила, отговорности, проби и бюрократични клопки пред българите.

Реално ние сме второ качество хора по паспорт към този момент 15 години. Това не е Европа, за която мечтахме. Това не е прагматичният стопански съюз без граници и независимост.
Слави Трифонов: Падане на визите за Съединени американски щати и приемане в Шенген, с цел да " пуснем " Северна Македония в Европейски Съюз
Лидерът на “Има подобен народ “ Слави Трифонов сложи условия, с цел да промени България позицията си и да утвърди преговорната р...
Прочети повече
Затова би трябвало да сложим своите претенции на масата. Ако желаете Македония, ние желаеме пълноправно участие.

Николай Марков (експерт по национална сигурност)

Господин Станислав Трифонов, Слави!

Най-дългия път в цялата историята на българската страна и нация е пътят сред Скопие и София. За този път се загатва в доста песни, част от които самия ти пееш за комерсиална потребност, само че не разбираш, тъй като мотивацията да правиш нещо основава своя лична действителност. Публичното държание на един човек се диктува от неговите вътрешни действителности и доста рядко от здрав разсъдък. Затова има хора и хора, не са все едно!

Допускам, че волно или несъзнателно си станал представител на американското посолство, което посредством теб ни подмята оферта по тематиката " Македония ". Ти самичък не би измислил сходна нелепост, минимум тъй като към теб и с теб, като политически фактор, беседват и доста умни българи. Затова мисля, че в качеството ти на елементарен политически инструмент американското посолство и някои други европейски фактори вкарват в прелъщение българския народ и по този начин ревизират моралните му твърдини.
Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация към Слави Трифонов: Язък ти за патриотичните песни
Бившият народен представител Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация отговори на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов и позицията му по отношение на стартирането на Северна Македония...
Прочети повече
Голяма неточност, Слави! Поредната.

По-горе започнах с " най-дългия път ". Не съм не запомнил! Той е подобен, тъй като от Скопие до София има невидима автомагистрала, цялата построена от труповете на нашите татковци и предци. Наредени един върху различен, тези героични българи съставляват здрав път от същински и почтени хора с широчината на автомагистрала и височина на един човешки пердах. Дали разбираш Слави защо ти приказвам!? Вероятно не. Та от тези всичките, нито един не би дал и педя българска земя за доживотна американска виза!!! Няма да го създадем и ние.

Не ни трябват визи за Съединени американски щати, Слави!

Не ме разбирай неверно, никой от нас не ненавижда американската администрация, те са краткотрайни феномени в ръководството на света. Когато нашите татковци и предци умираха като кучета за пуста опустяла Македония, Съединени американски щати не беше велика мощ, нито международен политически фактор. Събуди се господин Слави, тъй като където е текло отново ще тече. Това е същинския закон!

И не бъди американски представител, а български. Ако можеш, несъмнено!

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР