Отпадане на визите за влизане в САЩ за българите и

...
Отпадане на визите за влизане в САЩ за българите и
Коментари Харесай

Слави Трифонов посочи решение на спора за приемането на Северна Македония в ЕС

Отпадане на визите за влизане в Съединени американски щати за българите и неотложно приемане на страната в Шенгенското пространство изиска водачът на " ИТН " Слави Трифонов в подмяна на единодушието на България за приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Позицията си той още веднъж изрази с обява във " Facebook ".

" Темата за Македония, извинете - тематиката за Северна Македония, е значима за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - тъй като над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединяването на тази земя. Тъй като и аз съм българин и е значимо за мен, ще споделя моето мнение "., по този начин стартира текста на Трифонов. В него той показва, че неведнъж е посещавал страната, а даже един път се е натъкнал на надпис против българското посолство в Скопие, гласящ " Бугари, мрете! ", което провокирало размишления у него за какво македонците ненавиждат българите.
" По чисто исторически и прочувствени аргументи не би трябвало ли да е противоположното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти? За да вземете български паспорт, би трябвало да докажете българските си корени. Значи, вие, дето имате български паспорти в Македония, извинете - в Северна Македония, желаете самите вие да сте мъртви. Защото сте българи. По паспорт. И по ваше предпочитание. В учебниците ви по история написа, че българите са фашисти. Значи, самите вие сте фашисти ", отбелязва Трифонов.

Той добавя, че на 10 януари ще има Консултативен съвет при президента Румен Радев по тематиката за Северна Македония и дава предложение по какъв начин да се постъпи по-нататък. По думите му визовият режим за влизане в Съединени американски щати на български жители би трябвало да отпадне, а страната да бъде призната в Шенгенското пространство неотложно.

" След като Съединени американски щати и Европейският съюз желаят от нас да бъдем лоялни сътрудници - добре, само че лоялността е в две направления. Ние ще бъдем лоялни към тях, само че дано и те да бъдат лоялни към нас. Така е почтено. И по този начин е редно. При тези условия и в случай че македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония, можем да стартираме преговорния развой за допускане на Северна Македония в Европейския съюз. ", написа Трифонов.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР