Отпадане на лимитите, прехвърляне на повече дейности от болничната помощ

...
Отпадане на лимитите, прехвърляне на повече дейности от болничната помощ
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: 24-часовото разположение на лекарите трябва да отпадне

Отпадане на лимитите, прекачване на повече действия от болничната помощ в извънболничната, завършек на 24-часовото разположение на персоналните лекари. Такава поръчка за промени в НРД 2020-2022 дадоха на взаимен брифинг управленията на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. Сред разискваните промени е и търсенето на механизъм, с който да се въвлече пациентът в контрола на активността.

Председателят на Българския лекарски съвет доктор Иван Маджаров уточни, че би трябвало да се управляват неприятните практики и да се даде късмет на добре работещите сътрудници. „ Важно е парите да следват пациента. Тази диспропорционалност, която се сътвори през годините, да има привилигировани специалности, се случи изкуствено. Колеги не специализират дадена компетентност, тъй като виждат, че тя е безперспективна. Това би трябвало да бъде прекъснато. Важно е да преследваме идентични цели “, сподели още той. Сред обсъжданите оферти е и смяна в цените на медицинските услуги.

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров съобщи, че някои от обявените промени биха могли да се случат още тази година, само че съгласно него във връзка с отпадането на лимитите не трябва да се бърза и е вярно това да се случи от идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР