Отпадъчните води на крайбрежната алея във Варна при кръговото на

...
Отпадъчните води на крайбрежната алея във Варна при кръговото на
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна: Вонящата вода по алеята край първа буна е от заведенията

Отпадъчните води на крайбрежната алея във Варна при кръговото на Първа буна са резултат от нарушена целокупност на частен канализационен водопровод, отвеждащ мръсните води от заведенията в региона.

Това е открила инспекция на РИОСВ-Варна във връзка подаден сигнал от 19.7.2023г.

При инспекцията е открито, че липсва към 1,5 м от въпросния канализационния водопровод и не е открито заустване на отпадъчни води в морето.

Дадено е наставление, целостта на канализационния водопровод да бъде възобновена, което е изпълнено и приключването на отпадъчни води по уличното платно е прекратено.

По мотив излезли изявления в медиите, твърдящи, че, ситуиран в Приморски парк, гр. Варна, на 28.07.2023 година е осъществена инспекция в обекта.

Установено е, че от развъждането на декоративните домашни животни не се образуват отпадъчни води. Торовата маса, която се образува се употребява за торене на аграрни земи. Дадено е наставление да се показват в РИОСВ-Варна документи, удостоверяващи предаването на торовата маса.

Съгласно условията на Наредбата за изискванията и реда за лицензиране на зоологически градини, на лицензиране не се подлагат заведения излагащи пред аудитория, породи домашни животни, показват от районната екоинспекция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР