Отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус. В понеделник се

...
Отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус. В понеделник се
Коментари Харесай

Край на тестовете за Covid-19 на учениците

Отпада наложителното тестване на учениците за ковид. В понеделник се организира последното планувано тестване. В учебните заведения обаче ще продължат да се съблюдават всички останали противоепидемични ограничения.

Тестването бе въведено на 10 ноември като изискване за присъствено образование на учениците, които нямат " зелен документ " и които учат в общини с висока Covid заразяемост.

Първоначално тестването се извършваше два пъти седмично, само че през декември бе решено проучването да се прави един път на седмица.

Как протече последното тестване в столичното 140-то приблизително учебно заведение " Иван Богоров " и какви са настроенията измежду възпитаници и учители. Директорът Мая Зафирова разяснява:

" За благополучие, нямаме позитивни проби. Около 400 възпитаници са тествани. Всички възпитаници и учители са щастливи от обстоятелството, че през днешния ден беше последният ден за тестване, тъй като на всички ръководители ни бе належащо да създадем една строга организация, която костваше в допълнение време и действително всичко това в този момент отпада. Ние за целия интервал на тестването действително имахме единствено един доказан позитивен случай ".

Всички останали противоепидемични ограничения в учебното заведение остават в действие.

" Разделението на коридорите, маските, отстоянието, където е допустимо на сътрудниците в класните стаи ", добави Зафирова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР