Отпада карантината и изолацията за заразени и контактни на заразени

...
Отпада карантината и изолацията за заразени и контактни на заразени
Коментари Харесай

Отпада карантината на болни от COVID-19

Отпада карантината и изолацията за инфектирани и контактни на инфектирани с COVID-19, реши Народното събрание. Измененията в Закона за здравето бяха признати единомислещо на първо и второ четене в границите на едно пленарно съвещание. 

Промените са импортирани от Министерския съвет. В претекстовете към тях се показва, че поради актуалните епидемиологични характерности на болестта, както и съществуването на ефикасни ваксини в страната, провеждането на контрол на COVID-19 и готовността на медицинския личен състав за лекуване на болни, по отношение на заболелите и контактните лица не следва да се ползват в допълнение ограничаващи ограничения, като наложителна изолираност и карантина. Изолацията следва само да се ползва в лечебните заведения като част от дейностите по предварителна защита и надзор на възникването на вътреболнични инфекции, оповестява Българска телеграфна агенция.

Повече от час и половина продължиха дебатите по законопроекта. В хода на полемиката депутати засегнаха тематиката какъв брой души са умряли от COVID-19 и какъв брой поради този вирус, както и кой носи политическа отговорност за наложените в обществото ограничения. Бяха отправени и обвинявания в популизъм и агитация на фона на пандемията. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР