Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. За това се

...
Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. За това се
Коментари Харесай

Туристическите пътувания до Гърция без карантина - след 15 юни

Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. За това се схванаха през вчерашния ден водачите на България, Сърбия, Румъния и Гърция чрез видеоконфрентна среща. Облекчените ограничения за пътешестване идват поради ниската заболеваемост в страните, а разхлабените ограничения за пътешестване ще са реципрочни.

" Договорихме се със сърбите още от 1 юни да се движим свободно, без значение от задачата на пътуването. Гърците имат метод за последователно отпадане – от 1 юни отпада карантината за бизнес пътувания, а от 15 юни - за туристическите. Голямата въпросителна е Румъния, държавното управление чака техния парламент да вземе решение ". Това съобщи в ефира на bTV министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Той посочи, че влизането на непозната територия ще се реализира след попълване на декларация. В нея ще се показва, че пасажерът е осведомен с ситуацията и влиза на лична отговорност. Във всяка една от страните формулярът ще бъде еднакъв. А за пътуващите по въздух – ще бъдат раздавани в самолета.

" С Турция към момента не са водени диалози по тематиката, само че там и епидемиологичният риск е по-висок. България е директна зона за пътуващи за Западна Европа служащи и сега се водят договаряния за нормализиране на пътуванията ", сподели още Желязков. 

" Това, което е извънредно значимо за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна отмора. На последващо място е районният принцип и опциите за пътешестване сред прилежащите на България страни. Водят се интензивни диалози с страни, които са със сходна епидемиологична конюнктура, с цел да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети ", разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия. Според Ангелкова преимущество за страната ни е фактът, че броят на инфектираните е дребен. По този метод България се рекламирала като туристическа дестинация.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР