Отоплявайте се със стил и с грижа за околната среда

...
Отоплявайте се със стил и с грижа за околната среда
Коментари Харесай

Премиум Интелигентен Еко нагревател – AENO AGH003S

Отоплявайте се със жанр и с грижа за околната среда

Светлин Желев преди 7 секунди 1 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 16:52 | 28.11.2023

Мъж съхранява години наред камък, мислейки си, че в него има злато, само че се оказал доста по-ценен

IT НовиниСветослав Димитров - 18:40 | 29.11.2023

Гугъл пусна незабавна актуализация за Chrome и предложи на всеки неотложно да актуализира своя браузър

ТелефониСветослав Димитров - 17:10 | 29.11.2023

Ето кои смарт телефони могат да са пълноценни заместители на iPhone 15 Pro

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

От началото на май 2022 година на българския пазар публично влезе новаторският бранд AENO, който показва необятно портфолио от интелигентни домашни уреди, с най-търсените и новаторски смарт функционалности, които комбинират лекост на потребление, иновация и моден дизайн. Благодарение на ASBIS към този момент имахме опция да се насладим на няколко доста забавни умни продукта, а по време на есенния семинар, на който бяхме посетители, стана ясно, че всичко едвам в този момент стартира.

Марката AENO стартира все по-осезаемо да се постанова на пазара и напълно близо сме до времето, когато ще е изцяло разпознаваема. Шансът да сте я чували не е по никакъв начин дребен, само че в случай че въпреки всичко се срещате с нея за първи път, дано въпреки всичко напомним, че главната задача на марката е да направи интелигентните технологии налични, тъй че те да се употребяват всекидневно и да понижат тежестта на домакинската работа. Благодарение на интелигентните домашни уреди AENO, клиентите отделят по-малко време за домакинска работа и повече време за нещата които в действителност харесват. Именно по тази причина, марката е ориентиран към всички хора, които палагат старания да създадат дома си какъв брой е допустимо по-удобен, които търсят салдото сред работата и персоналния живот, надалеч от рутината обвързвана с поддръжката на семейството. Портфолиото на AENO в началото включва артикули в няколко катерогрии – филтриране на въздуха, грижа за дома, кухненски уреди и уреди за грижа за здравето.

В продуктовата гама на марката, потребителите ще открият артикули, като: най-голям клас пречистватели на въздуха за домашна приложимост, с включена функционалност за йонизация и UV лампа за премахване и на най-малките замърсители. В него през 2023 година към този момент има доста повече неща, а тук при нас, с цел да го изпробваме персонално е и най-новият AENO Premium Eco Smart LED Heater.

Признавам, в началото погледнах малко скептично. Вече сме виждали радиатори с Wi-Fi, какво друго може да се измисли. Оказа се обаче, че с AENO Premium Eco Smart LED Heater AENO Premium получавате доста повече. И технологиите, които не са по никакъв начин малко, за доста консуматори могат да се окажат и на назад във времето. Просто тъй като той наподобява необикновено, още от момента, в който го извадите от кашона и не инцидентно има две награди Red Dot Design 2023,  само че всичко по реда си.

Външният тип е директно обвързван с технологията, за което работи новия AENO Premium Eco Smart LED Heater. Ако се отоплявате с радиатори, нормално имате подобен цялостен с масло, конвекторен, през който минава въздуха или някакъв тип климатик. В множеството случаи всички тези решения са много грозни и неефективни. Особено по-достъпните.

Разопаковане

Отоплителят Aeno се предлага в картонена кутия, само че вътре ще откриете елегантно устройство, готово да се употребява по два метода: на пода или на стената. Екологичния взор обаче стартира от тук. Имаме екологична рециклирана опаковка и биоразградима пластмаса.

Първото нещо, което прави усещане е, че той е много лек. Но лек от конверторите, които са направена от тънка ламарина, само че умерено даже дама може да го придвижи сама до колата си. Отлично усещане прави това, че в кутията има плъгини за монтиране, както на стена, по този начин и на земята и няма да би трябвало да харчите повече пари за това.  А същинско произведение на изкуството е това по какъв начин детайлите се инсталират за самия нагревател – просто завивате четири стилни болта.

Релефните болтове се завинтват елементарно на ръка без спомагателни принадлежности за монтиране на крачетата или скобите за стена. Като цяло разопаковането лишава не повече от минута и по-късно радиаторът е подготвен за потребление. И тук идва занимателната част.

Дизайн

Просто го погледнете. Създаден напълно от стъкло, този нагревател беше друг от всичко за отопление, което съм виждал до  този миг. Изключително тъничък и доста моден, радиаторът се предлага в черно и бяло, както в моя случай. Той е изцяло беззвучен, което след години на разнообразни радиатори и вентилатори, които бръмчаха на назад във времето, в действителност е благословия за моя дом.

Пред себе си имат огромен грациозен панел от закалено 11 мм стъкло с инфрачервени лъчи за отопление. Няма нищо крещящо, единствено дребна кутия в профил, съдържаща електрониката и бутона за включване/изключване, който свети в зелено и синьо според от положението.

Използва се на пода и се предлага с два елегантни крайници от матиран алуминий. А, да, и някои прелестни елементи, които не просто подсказват „ премиум “, а даже повече. Към това прибавяме опцията и да го монтирате както пожелаете – тъй като за разлика от другите радиатори той не разчита на циркулиращия през него въздух, а е просто една плоча, излъчваща топлота. Така да вземем за пример, в случай че имате колона някъде и желаете да го разположите на нея – няма проблем.

Дори и да решите да го окачите на тавана над себе си, това ще е изцяло допустимо, въпреки и малко ексцентрично, макар че въпреки всичко не се предлага от основателите на продукта. Разполагането му на стена във отвесна позиция е извънредно стилно и може да наподобява в действителност премием и в най-скъпо обзаведения дом.

Аз персонално нямах опция да го инсталирам краткотрайно на стена и разчитах на краката. Те обаче  са доста здрави, с гумени подложки, които предотвратяват плъзгането, и в действителност е мъчно да го обърнете по някакъв метод. Имам две палави деца у дома и една малко щура котка, която въпреки всичко се опита да поеме оптимално от топлината му, само че до там – нагревателят е постоянен. Ако въпреки всичко съборите нагревателя, тук идва една умна функционалност: AENO Premium Eco Smart LED Heater  ще се изключи автоматизирано и ще ви уведоми на телефона за казуса.

Радиаторът е дълъг един метър и необятен 36 см, което ще повече спомага да се разполага комфортно.

Как се случва самото отопление

Тъй като интелигентният радиатор AENO Premium Eco Smart LED Heater е инфрачервен радиатор, той работи посредством нагряване на обектите към него, а не на въздуха, както прави климатик или духалка. Това значи по-приятно отопление, което не изсушава въздуха. Ето обяснението на Aeno за това.

Енергоспестяващата инфрачервена технология прави нагревателя AENO Premium Eco Smart LED Heater  по-рентабилен от множеството обичайни отоплителни системи като климатици, газови нагреватели, централно отопление, подово отопление

Също по този начин през зимата, когато нормално се затрудняваме да поддържаме уместно равнище на мокрота в помещението, конвекционният отоплител е най-хубавият избор.

Приложение и консумация

Оставих AENO Premium Eco Smart LED Heater да работи непрекъснато в дневната ни, на общо към 50 кв. м. съобразявайки въпреки всичко, че марката подсигурява за  покритие и е реалност, че най-малко с есенния мраз на открито при температури сред 7 и до градуса радиаторът се прави отлично. Тъй като не беше прекомерно студено на открито, той без проблем се оправи с поддържане на температурата, само че въпреки всичко за зимата и за сходно пространство бих разчитал на два.

Впечатляващото и това, което очевидно пести са инфрачервените лъчи. Не единствено котката ни, само че и цялото семейство усети какъв брой е добре да се седи против радиатора. И по този начин въздухът да не е загрят до летни температури, стоешком пред радиатора можете да почувствате една завладяваща топлота, която ви идва безусловно от вътрешната страна.

Интелигентните уреди за дома на марката AENO могат да бъдат следени отдалечено, посредством приложение конфигурирано на смарт телефона ви, което ви разрешава да се погрижите за дома и фамилията си, където и да се намирате. Стилният нагревател не прави изключение.

Така потвърдих, че той е извънредно пестелив, с помощта на данните, които дава приложението Aeno. То е доста прелестно за потребление и има извънредно доста неща, с които можете да контролирате освен радиатора, само че и другите си уреди на марката.

Ако зададете температурата на нагревателния панел на 60 °C в мобилното приложение, ще видите, че параметърът „ Ват-час (Wh) “ понижава до към 160 Wh в раздела „ Статистика “, само че в случай че температурата на нагревателния панел е 120 °C, Ват-часът ще бъде към 700 Wh

Смело мога да кажа, че приложението е едно от най-приятните приложения за интелигентен дом, които съм пробвал до момента, просто тъй като не ви спами с вести. Разполагате с главната информация и функционалност, както и с опцията да зададете таймер, който да работи в продължение на един час или колкото желаете.  Можете също по този начин да интегрирате отоплителния си апарат в разнообразни автоматизации и сюжети, а също така е съчетаем с Alexa и Гугъл Assistant.

С него елементарно можете да следите температурата в пространствата, само че в случай че не ви се употребява няма проблем – от самият нагревател всичко се случва супер елементарно, с помощта на няколкото бутона, които има и LED екран с градусите. Именно това е и нововъведението, което може да помогне на оня, искащи по-директен надзор, без да отварят приложението през телефона си. На екранчето бързо виждате индикация за настоящата и заложената температура. Имате бърз бутон за прекосяването към образован режим на отопление, два бутона за управление на температурата и един главен, който играе за включване и изключване, а и когато свързвате радиатора си с Wi-fi.

В последна сметка

Като цяло, в действителност е мъчно да се откри неточност в този образован радиатор и това е едно устройство, което евентуално ще бъде един от главните отоплителни уреди в моя дом тази зима. За тези, които не харесват чисто бялата, сходна на тази на Apple хармония, има и черен модел, който просто наподобява на тв приемник от висок клас. Поставен на пода или инсталиран на стената, интелигентният отоплител AENO Premium Eco Smart LED Heater  е предпазлив апарат, който може да откри своето място във всеки дом.

Марката AENO също по този начин дава своята гаранция, че при създаване на продуктите се избират най-хубавите налични технологии за всяка категория, всички устройства са интуитивни за потребление и имат най-търсените от потребителите функционалности. С марката AENO клиентите не заплащат по-висока цена поради името на марката. Получавате най-хубавото съответствие сред „ иновация-качество-цена “ и за всички артикули е обезпечена 2 години гаранция.

Кратки характерности:
Метод на отопление: инфрачервен радиатор + конвекция Материал: закалено и емайлирано стъкло Максимална консумация на електрическа енергия: 700W+ Напрежение: 220–240 V, 50 Hz Регулация на температурата на стъкления панел 60 °C – 120 °C Сензор за рухване – автоматизирано изключва уреда при падане Управление на Вкл/Изкл или LED екран с бутони за управление Мобилно приложение AENO – съгласуваност посредством Wi-Fi 2,4 GHz Тегло: 8,9 kg Сертификати: CE, RED, RoHS, REACH, WEEE, TUV (CE) Произведен в Полша
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР