Отоплителният сезон приключва поетапно Годишното отчитане на топлинните разпределители, индивидуалните

...
Отоплителният сезон приключва поетапно Годишното отчитане на топлинните разпределители, индивидуалните
Коментари Харесай

Стартира годишното отчитане на уредите за дялово разпределение

Отоплителният сезон завършва поетапно

Годишното отчитане на топлинните разпределители, самостоятелните топломери и водомерите за топла вода в София за края на сезон 2020-2021 започва всеобщо от 29 април за клиентите на Нелбо Топлинно счетоводство и ще продължи до края на месец май.
Графиците с годишните дати към този момент са подготвени и са оповестени в уеб страницата на компанията - www.nelbo.com. За датата и часа се уведомяват авансово домоуправителите и се слагат известия във входовете на постройките.
За заключителен доклад са назначени две публични дати, като едната е в наложителното извънработно време. Клиентите на годишен доклад, дали контактна информация, ще получат и съобщение с смс или имейл.
Клиентите с радио уреди, които нямат конфигурирани радио водомери за топла вода, също следва да ревизират своите дати за годишен доклад на водомерите за топла вода и да участват на една от тях.
Отоплителният сезон завърши в Пловдив на 26.04.2021 година В София, както и в останалите градове в страната прекъсването ще е поетапно до края на деня на 30 април.
Ако посочените дати за посещаване на отчетниците не удовлетворяват клиентите, те могат да се обадят в Нелбо и да изискат изключително посещаване. То се заплаща в допълнение.
Компанията припомня, че обезпечаването на безконтролен достъп до всички парцели обуславя правилното правене на дефинитивна изравнителна сметка и липса на преправка заради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до парцела за доклад на уредите в законово избраните периоди, начислението на топлинна сила е на база оптимално ползване за отоплителния сезон.
Изравнителните сметки ще бъдат направени и разпратени в периода, избран в НТ Е РД 04 1/12.03.2020 г.- 15 юли 2021 година Всеки клиент ще получи самостоятелната си информация по определен от него персонално метод. Общата изравнителна информация ще бъде предоставена на упълномощено лице на сграда-етажната благосъстоятелност, ако в Нелбо АД е подаден документ за законен подобен избор. Окончателният период за рекламации по изравнителните сметки е 31 август 2021 година
В градовете Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Сливен, клиентите на Нелбо АД употребяват услугата месечен доклад.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР