Отоплението през зимата е основен проблем за огромна част от

...
Отоплението през зимата е основен проблем за огромна част от
Коментари Харесай

Над 50% от домакинствата у нас се затрудняват да плащат енергийните си сметки


Отоплението през зимата е главен проблем за голяма част от хората у нас. Над 50 на 100 от семействата у нас имат проблеми с заплащането на енергийните си сметки.

Това демонстрира ново изследване, оповестено по време на конгрес за енергийната беднотия. Изследването извършено в средата на ноември регистрира, че 16 на 100 от семействата всякога имат усложнения с заплащането на сметките за отопление. 36 % признават, че това им се случва от време на време.

На другия полюс са 22 на 100 от фамилиите, които рядко имат сходни проблеми. Толкова са и тези, които в никакъв случай не срещат компликации с разплащането на месечните сметки за сила.

На този декор институциите твърдят, че към този момент са покрай въвеждането на дефиницията за " енергийно небогати ".

85-годишният Милко Атанасов е получил 650 лв. от страната, с цел да си купи дърва за зимата. Надява се помощта да стане по-голяма, тъй като в този момент не стига.

Милко евентуално ще попадне в графата на енергийно бедните и след въвеждането на новата формулировка. За да бъде оценено обаче кои семейства са енергийно небогати, в бъдеще ще има още критерии:

„ Доходен аршин, обществен критерии, в това число ТЕЛК и пенсионен статус, което дефинира и потребността от сила в семействата, както и жилищен аршин, в това число възраст и статут на обновяване на постройката “, изясни вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Ако дефиницията стане прекомерно комплицирана с прекомерно доста индикатори, ще направи цялото това деяние значително невероятно да се реализира. Дефиницята да е елементарна и разбираема, с цел да бъде приложена съответно “, прикани ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Енергийно бедните семейства ще получат помощ за отоплението и 100% грантове при стратегия за енергийна успеваемост.

Така Милко се надява да успее да смени остарялата дограма, тъй като в този момент не може.

Властта твърди, че е на финалната права по въвеждането на дефиницията за енергийно небогати, тъй като и от това зависи бъдещето приемане на пари по Плана за възобновяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР