Отоплението на хората и дървата за огрев са едни от

...
Отоплението на хората и дървата за огрев са едни от
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Зимата вече е тук, а за много хора отоплението е проблем

Отоплението на хората и дървата за огрев са едни от най-големите проблеми. Затова желаеме да чуем какво е мнението на служебния министър на земеделието. Предното държавно управление търсеше и откри решение на една част от тези проблеми, само че служебният министър стопира или по някакъв метод забатачи нещата и сега те нямат от кое място да вземат дърва за огрев, или в случай че вземат такива, те са на извънредно висока цена - двойно и тройно по-скъпи. Това разяснява пред БСТВ националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова.
Тя напомни, че по време на предното държавно управление с министър на земеделието Иван Иванов дървата за огрев са били на доста по-ниски цени от тези сега. По ред аргументи не на всички места хората съумяха да се подсигурят. На някои места даже е имало корист от страна на кметовете със описите, в които са се записвали, а прекупвачи не са давали цената, предложена от министерството. За всичко това би трябвало да се търси отговорност от хората, които са го създали, да забележим и какво прави служебният министър по въпроса, настоя Емилова.  
Зимата към този момент е тук, хората не могат да чакат, проблемите чукат на вратата, войната е на прага, става все по-страшно. Затова първо и на първо място Народното събрание би трябвало да прегледа бюджета на страната, тъй като без бюджет не можем да вземем нужните обществени ограничения, които да подкрепят живота на хората през зимата. Дали ще има или няма да има постоянен кабинет, това не пречи да се разисква бюджетът и в него ние да предложим нашите обществени политики, съобщи Вяра Емилова. Колкото и да споделят, че няма потребност от нов бюджет, знаем, че сегашният бе юридически преди една година, в напълно разнообразни условия, напомни тя.
По мотив разногласието за и срещу хартиената бюлетина, Емилова акцентира, че Българска социалистическа партия като партия е била измежду бранителите на машинното гласоподаване. Когато хората сложиха пред нас въпроса, че не съумяват да гласоподават единствено с машини по ред аргументи - боязън, съмнение и прочие, взехме решение да предложим да има смесено гласоподаване, т.е. да има избор - да може да се гласоподава и с машина, и с хартия. Това дава опция на повече български жители да упражнят правото си на глас. Между изборите от април, когато беше въведено машинното гласоподаване, до ноември не са дали своят вот 660 000 български жители. За да бъдат законни нашите институции, би трябвало да осигурим право на всички българи да могат гласоподават. Затова нашето предложение е ревизирано и предлагаме смесено гласоподаване, акцентира депутатът.  
Проведохме диалози с парламентарните групи, с цел да чуем какво е и тяхното мнение. Това, което чуваме е, че по този начин ще бъде дадена по-голяма опция за подправяне на вота. Затова част от нашите оферти е да има видеонаблюдение сега на броенето на бюлетините във всяка секция в цялата страна. Те са над 11 000. Това по някакъв метод би стопирало опциите за имитация, счита Емилова.
И още - протоколът да бъде един, да бъде банален и да се употребява по-лесно. Бюлетината от машината, несъмнено, също да бъде подпечатана, преди да се пусне в урната, с цел да може оптимално да се стопира опцията за имитация. Предстои разискване в комисия и до края на седмицата да влезе в зала Изборният кодекс, заяви Вяра Емилова.
Друг забавен въпрос са секциите в чужбина. Ще се борим да няма толкоз доста секции отвън страната, сподели социалистката. Искаме да се върнат текстовете, че в чужбина може да се гласоподава единствено в консулства и посолства. Хората да имат дейна регистрация и да отпадне безкрайното дописване на описите, означи Вяра Емилова.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР