Оток в краката – причини и съвети как да го

...
Оток в краката – причини и съвети как да го
Коментари Харесай

Причини за подуването на краката и как да го избегнете

Оток в краката – аргументи и препоръки по какъв начин да го избегнете.

Отокът нормално се появява в краката, глезените или ръцете и причина за него е непотребната течност, насъбрана в телесните тъкани.

В множеството случаи главните фактори за оток са менопауза, противозачатъчни хапчета, изгаряния, бременност, липса на физическа интензивност, неправилна диета и хапчета, съдържащи естроген.

Симптомите при оток в краката зависят основно от главната причина и нормално се развиват последователно с течение на времето.

Въпреки че множеството случаи не са съществени, подуването може да се появи вследствие на бъбречно заболяване, чернодробно заболяване, диабет или сърдечна непълнота, което значи, че не би трябвало да пренебрегвате това положение.

И по този начин, през днешния ден ще научите повече за най-честите аргументи за оток и методите за предотвратяването му (разбира се, в случай че съществено заболяване не е главната причина).

Прекомерен банкет на натрий
Задържането на вода нормално се случва, когато тялото стартира да изразходва водните си ресурси, което в множеството случаи се случва, когато диетата на човек се основава на храни, богати на натрий и с невисок банкет на вода.

Поради това е доста значимо да извършите малко изследване, с цел да разберете повече за това кои храни са с високо наличие на натрий, с цел да можете да ги премахнете от диетата си.

Освен това би трябвало да знаете, че натрият може да се откри в храни като: модифицирани меса, консервирани зеленчуци, подправки. Келтската сол и хималайската сол са извънредно потребни при задържането на вода.

Дефицит на магнезий
Ниските равнища на магнезий в организма могат да попречат на вярната функционалност на доста системи в тялото, което води до задържане на вода.

Проучване откри, че приемането на 200 мг магнезий дневно може да понижи отока при дами с Постановление на Министерски съвет.

Nе забравяйте да приемате магнезиеви добавки или да ядете повече богати на магнезий храни като: черен шоколад, авокадо, пълнозърнести храни, спанак и орехи.

Недостиг на витамин В6
Имайки поради обстоятелството, че витамин В6 играе значима роля в многочислени процеси, свързани с водния баланс в организма, това води до обстоятелството, че дефицитът на витамин В може да аргументи задържане на вода.

Витамин В е водоразтворим витамин, тъй че най-хубавият метод да го набавите е посредством цели храни като риба звук, пилешко, пуешко, постно говеждо, слънчогледови семки, банани, шам-фъстък и картофи.

Недостиг на калий
Калият е доста значим за вярната функционалност на клетките, тъканите и органите в тялото. Той също по този начин играе значима роля за поддържане на водния баланс.

Недостигът на калий предизвиква отичане и води до проблеми като: наддаване на тегло, крампи. Този витамин има способността да намалява равнищата на натрий, като по този метод понижава задържането на вода.

Калият може да се откри в плодовете.

Дехидратация
Дехидратацията кара тялото да задържа вода, което води до отичане на ръцете, глезените или краката. За благополучие, можете да подобрите положението си, като пиете доста вода и избягвате газирани питиета и кафе.

Прекомерна консумация на модифицирани храни
Както казахме, модифицираните храни са богати на захар, натрий и токсични химикали, които могат да окажат напън върху бъбреците и черния дроб, като по този метод усилват риска от задържане на вода.

Вижте още: 5 зодии ще забогатеят през декември

Освен това храните, съдържащи захар и изкуствени подсладители, могат да провокират скокове в равнищата на инсулина и кръвната захар.

Растения, които оказват помощ за понижаване на отока
Такива са чесън, копър, магданоз, глухарче, хибискус, хвощ и коприва.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР